Næste generation er klar til U21-landsholdet: Jesper Sørensen udtager hold til testkampe

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Næste generation er klar til U21-landsholdet: Jesper Sørensen udtager hold til testkampe

Maurits Kjærgaard er en af de mest erfarne spillere i truppen. Den 19-årige dansker har allerede 10 Champions League kampe på CV'et.
Maurits Kjærgaard er en af de mest erfarne spillere i truppen. Den 19-årige dansker har allerede 10 Champions League kampe på CV'et.Profimedia
Tirsdag har U21-landstræner Jesper Sørensen udtaget en trup, der skal spille testkampe mod Sverige og Ungarn. Truppen består udelukkende at årgang 2002 og 2003, og det er således disse spillere, der skal forsøge at kvalificere Danmark til U21 EM i 2025.

Det er snart tid til endnu en omgang EM-kvalifikation for det danske U21-landshold. I 2025 skal der nemlig igen være U21 EM, og hertil skal de danske talenter forsøger at skaffe sig i deres kvalifikationspulje, som endnu ikke er udtrukket. 

Før de overhovedet når så langt, skal Jesper Sørensen dog forsøge at opbygge et nyt hold, da mange af de spillere, der deltog i forsøget på at kvalificere sig til næste års U21-EM, er blevet for gamle til fortsat at spille på holdet. 

For at se de nye årgange an, skal Danmark derfor spille to testkampe, en mod Sverige og en mod Ungarn, hvor Jesper Sørensen altså får mulighed for at afprøve det nye kuld danske talenter.

"Flere af spillerne kender jeg naturligvis fra tidligere på U21-landsholdet, mens andre har vi fulgt tæt ude i deres klubber og på de yngre landshold. Turen og kampene handler om at få spillet et nyt hold sammen, der fra 2023 skal kunne spille med om en EM-billet," fortæller Jesper Sørensen i DBU's pressemeddelelse. 

Det er et egentligt U20-landshold, der er udtaget, hvor kun spillere fra årgangene 2002 og 2003 figurerer, og det er en noget broget flok spillere, Jesper Sørensen får at arbejde med til de to testkampe. 

"Det er en ung, men en meget talentfuld og bred trup med en god sammensætning af spillere, hvor erfaringen varier fra Champions League til Superligaen," pointerer den forhenværende AGF-, FCK- og AB-spiller. 

I truppen er der også spillere, som er nævnt i forbindelse med A-landsholdets forestående VM, hvor Kasper Hjulmand endnu mangler at sætte navn på fem spillere til truppen. Her er blandt andet Rasmus Højlund og Mohamed Daramy angiveligt i spil som potentielle kandidater. 

"Kasper Hjulmand og jeg er løbende i dialog, hvilket der ikke er noget nyt i. Det er vi naturligvis også i dette tilfælde, hvor VM-truppen endnu ikke er helt på plads. Derfor vil spillere, der er udtaget til denne trup, også fortsat kunne være i spil til den endelige VM-trup," fastslår Jesper Sørensen til DBU.

Blandt de mere erfarne kræfter på holdet er Red Bull Salzburgs Maurits Kjærgaard og FCK's lejesvend fra Ajax, Mohamed Daramy, der begge allerede har spillet et tocifret antal U21-landskampe. 

Den danske U21-trup

Andreas Jungdal - 20 år, AC Milan

Jonathan Ægidius - 20 år, Brøndby IF

Gustav Grubbe - 19 år, OB

Anton Gaaei - 19 år, Viborg FF

Lucas Hey - 19 år, Lyngby BK

Thomas T. Kristensen - 20 år, AGF

Valdemar Lund - 19 år, FC København

Oliver Provstgaard - 19 år, Vejle

Victor Kristiansen - 19 år, FC København

Kristoffer Lund - 20 år, BK Häcken

Elias Jelert - 19 år, FC København

Casper Winther - 19 år, Lyngby BK

David Kruse - 20 år, AC Horsens

Oliver Sørensen - 20 år, FC Midtjylland

Maurits Kjærgaard - 19 år, Red Bull Salzburg

Oscar Fraulo - 18 år, Borussia Mönchengladbach

William Bøving - 19 år, Sturm Graz

Tobias Bech - 20 år, Ingolstadt 04

Mads Kristian Hansen - 20 år, FC Nordsjælland

Mathias Kvistgaarden - 20 år, Brøndby IF

Mohamed Daramy - 20 år, FC København

Victor Lind - 19 år, HamKam

Rasmus Højlund - 19 år, Atalanta