Lokal helt sparker nyrige Newcastle i engelsk pokalfinale: Kan vinde første trofæ siden 1955

Sean Longstaff fejrer en af sine to mål mod Southampton
Sean Longstaff fejrer en af sine to mål mod SouthamptonAFP
Newcastle kæmper efter mange års pause atter med om titlerne i engelsk fodbold. Tirsdag spillede holdet fra det nordlige England sig frem til finalen i Liga Cuppen med en sejr på 2-1 over Southampton. For en uge siden vandt Newcastle udekampen med 1-0.

Midt i vrimlen af indkøbte stjerner var det tirsdag en af klubbens egenudviklede spillere, Sean Longstaff, der lyste op.

Den 25-årige midtbanespiller bragte efter fem minutter hjemmeholdet foran med 1-0, og midtvejs i første halvleg øgede Longstaff også til 2-0 for et dominerende Newcastle-mandskab.

Et langskud fra Che Adams efter en halv time betød dog, at Southampton fik en livline.

I slutfasen kom der fornyet spænding ind i opgøret, da Newcastles Bruno Guimaraes blev udvist for et frispark, der ifølge kampens dommer var for voldsomt.

Mere blev der ikke scoret, og derfor er Newcastle videre til Liga Cup-finalen på Wembley, hvor Manchester United formentlig bliver modstanderen. United slog Nottingham Forest i den første af to semifinaler.

Newcastle vandt senest et trofæ i England tilbage i 1955. Dengang strøg holdet til tops i FA Cuppen, som er den største af de engelske pokalturneringer.

Med Saudi-Arabiens overtagelse af Newcastle i oktober 2021 er der dog blevet investeret massivt i holdet, der også kæmper med i toppen af Premier League.