Lindbergs afløser er fundet: Füchse Berlin gafler færøsk stortalent i Østjylland

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Lindbergs afløser er fundet: Füchse Berlin gafler færøsk stortalent i Østjylland
Det er et par store sko, 20-årige Hákun West av Teigum skal udfylde, når han til sommer overtage højrefløjen i Füchse Berlin fra Hans Lindberg.
Det er et par store sko, 20-årige Hákun West av Teigum skal udfylde, når han til sommer overtage højrefløjen i Füchse Berlin fra Hans Lindberg.Ole Nielsen
Når Hans Lindberg efter denne sæson forlade Füchse Berlin, bliver han erstattet af færøske Hákun West av Teigum. Onsdag bekræfter Skanderborg Aarhus Håndbold skiftet i en pressemeddelelse.

Det kom som noget af en overraskelse, da Hans Lindberg sidst i oktober kunne fortælle, at han efter denne sæson er færdig i den tyske hovedstadsklub Füchse Berlin. Nok har Lindberg for længst rundet de 40 år, men i sidste sæson var han topscorer i Bundesligaen, og i denne sæson er den danske fløjspiller også startet stærkt. 

Ikke desto mindre må Lindberg ud at finde sig en ny klub til sommer. En ny klub har Hákun West av Teigum til gengæld allerede fundet sig, for det bliver lige netop den 20-årige færing, der erstatter Hans Lindberg i det tyske. 

Rygterne svirrede allerede, da Hans Lindberg fortalte om sit forestående Berlin-exit, og onsdag bekræfter Skanderborg Aarhus Håndbold så på klubbens hjemmeside, at West av Teigum næste år vil være at finde i Füchse Berlin. 

Det færøske talent fik sin debut i den bedste danske herreliga i forrige sæson, og siden har højrefløjen gjort lidt af en kometkarriere i det østjyske. 

Umuligt at sige nej

Skanderborg Aarhus Håndbold, der i sidste sæson nåede slutspillet i klubbens første sæson siden fusionen mellem Skanderborg Håndbold og Århus Håndbold, havde ellers kontrakt på 20-årige Hákun West av Teigum frem til sommeren 2024. Men det var ganske enkelt umuligt for færingen at sige nej til tilbuddet om at trække Füchse Berlins trøje over hovedet.

"Bundesligaen har været min drøm, siden jeg startede med at spille håndbold, og Füchse Berlin har et rigtig fint hold i år med en masse gode spillere," fortæller Hákun West av Teigum i klubbens pressemeddelelse. 

Den talentfulde fløjspiller sørger dog for at holde fokus skarpt rettet mod de opgaver, der ligger i den umiddelbare fremtid, inden han begynder at glæde sig for meget til skiftet til den stærke tyske håndboldliga. 

"Lige nu er mit fokus på at spille denne sæson i Skanderborg Aarhus Håndbold, og vi har nogle gode muligheder både i den danske liga, i pokalturneringen og i European League," lyder det fra Hákun West av Teigum, der har spillet 60 kampe i herrehåndboldligaen med 163 scoringer til følge. 

Triste men stolte

Det er lidt over fire år siden, at Hákun West av Teigum tog turen fra Thorshavn til Skanderborg, hvor han blev en del af det såkaldte SHEA, Skanderborg Håndbold Elite Akademi, der også har udviklet stortalentet Thomas Arnoldsen, der ligeledes forlader Skanderborg Aarhus til sommer til fordel for Aalborg Håndbold. 

"Vi er selvfølgelig triste over at miste Hákun, men samtidig er vi også stolte over at kunne sende en spiller videre til en så prominent klub som Bundesligaens nuværende førerhold," fortæller klubbens direktør, Mads Lind.

Hákun West av Teigum har i denne sæson stort set haft minutterne på højrefløjen for sig selv, efter holdets anden højrefløj, Mike Haack, i sommer valgte at indstille karrieren som professionel håndboldspiller. 

Det er uvist, hvem Skanderborg Aarhus Håndbold til sommer vil bringe i spil som erstatning for Hákun West av Teigum, men i kulissen står et andet 20-årige SHEA-talent klar. Magnus Vejsgaard har således fået lov at spille tre kampe i denne sæson og kan altså måske se frem til flere minutter, hvis Nick Rasmussens mandskab satser på ham, som holdets primære højrefløj i næste sæson.