Magnus Cort fastholder ambitioner, selvom han er rykket en division ned

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Magnus Cort fastholder ambitioner, selvom han er rykket en division ned

Magnus Cort med sit berømte overskæg
Magnus Cort med sit berømte overskægProfimedia
Magnus Cort valgte at rykke en division ned for at få oplevelsen af at føre et hold til WorldTouren, men han har ikke mistet sine ambitioner, og Uno-X-rytteren håber at blive en hovedperson i Tour de France, som han har været i de foregående år.

I en alder af 31 år var danskeren en af sæsonens sensationelle transfers, da han efter fire succesfulde sæsoner skiftede fra EF Education-EasyPost til Uno-X.

"Jeg valgte dette hold, fordi jeg synes, det er fantastisk, og der er en god atmosfære. Det er et hold i vækst, på papiret lidt mindre end et WorldTour-hold, men de gør alting rigtig godt. Man kan ikke mærke forskel, og jeg er sikker på, at det bliver meget behageligt at være en del af denne oplevelse med et hold i vækst," sagde han til Lusa, da han blev spurgt om sin beslutning.

Den danske cykelrytter, som er pioner inden for overskægstrenden i feltet, virker godt tilpas med sin nye virkelighed efter et årti i cykelsportens øverste division, og han indrømmer, at han "virkelig nyder" sit nye eventyr med det norske hold, som han har skrevet kontrakt med for tre sæsoner.

"Vi gør det godt, stadig ingen store resultater for mig, men jeg er sikker på, at de nok skal komme," siger vinderen af seks etaper i Vueltaen, to i Touren og en i Giroen.

Det er netop hans sejr på 10. etape i den seneste udgave af Italien Rundt - den 26. i karrieren - der er det seneste på hans CV, men det er i en anden grand tour, at han vil skille sig ud, som han for eksempel gjorde i 2022.

"Mine mål er ikke meget anderledes end de foregående år. Tour de France vil igen være et vigtigt mål. Som i de seneste sæsoner sigter jeg efter at vinde en etape der. Vi har et stærkt hold samlet set, så det er et af vores hovedfokusområder," siger han til Lusa.

Magnus Cort er mere diskret i denne udgave af Volta ao Algarve, efter at have vundet to etaper og kørt i gult i to dage i 2023. Han lover at "holde øjnene åbne for muligheder" i opløbet til den sidste etape, som slutter søndag på toppen af Malhão, først og fremmest som en måde at forberede sig på sæsonens andre store mål.

"I foråret har jeg en stor blok i Italien efter Algarve Rundt. Jeg håber at gøre det rigtig godt i Strade Bianche, Tirreno-Adriatico og Milano-San Remo. Jeg vil koncentrere mig om de løb i foråret," afslørede den kampklar rytter.

Det 50. Volta ao Algarve slutter søndag med femte etape, en 165,8 kilometer lang strækning mellem Faro og toppen af Malhão, hvor Cort starter på en samlet 18. plads, mens løbet føres af belgiske Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step).