Ændringer efter tragisk dødsfald: Schweiz Rundt rykker tidtagning til bakketop

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ændringer efter tragisk dødsfald: Schweiz Rundt rykker tidtagning til bakketop

Klassementsrytterne behøver ikke tage risici nedad lørdagens sidste nedkørsel. Tiden tages nemlig på sidste bakketop.
Klassementsrytterne behøver ikke tage risici nedad lørdagens sidste nedkørsel. Tiden tages nemlig på sidste bakketop.Profimedia
Gino Mäders tragiske dødsfald efter et styrt på den afsluttende nedkørsel på torsdagens etape af Schweiz Rundt ser ud til at have ført til en ændring på lørdagens etape.

Ganske vist angiver arrangøren ikke årsagen, men meddeler på løbets hjemmeside, at man har ændret i tidtagningen til lørdagens 7. etape.

De enkelte rytteres tid til klassementet vil blive taget på toppen af den sidste stigning 18,8 kilometer fra mål, mens etapevinderen fortsat vil blive fundet ved målstregen i Weinfelden.

Etapen torsdag sluttede med en svær og farlig nedkørsel, hvor schweiziske Mäder kørte ud over en vejside. Han landede i noget vand og var ikke til at komme i kontakt med. Han måtte genoplives på stedet, men døde af kvæstelserne på hospitalet efterfølgende.

Et par andre ryttere styrtede også på nedkørslen, og flere, blandt andre verdensmester Remco Evenepoel, kritiserede ruten.

Mange mente, at et væddeløb mod målstregen på en nedkørsel var for farligt, hvilket Mäders død understregede på tragisk vis.

Nu bliver tiderne taget på toppen af sidste stigning lørdag. Med den beslutning håber arrangøren formentlig, at rytterne vil satse mindre på nedkørslen, inden det kort efter gælder opløbet i målbyen Weinfelden, hvor etapevinderen skal findes.

Søndagens afsluttende enkeltstart køres som planlagt.

6. etape fredag blev aflyst. I stedet kørte feltet en mindeetape over 20 kilometer for at hylde Gino Mäder.

Danske Mattias Skjelmose kører i løbets gule førertrøje og har en føring på otte sekunder inden weekendens to afsluttende etaper.

Mäders hold, Bahrain Victorious, har trukket sig fra resten af løbet. Dermed er danske Johan Price-Pejtersen ikke til start lørdag.

Også schweiziske Tudor Cycling har trukket sig. Holdet havde den danske mester Alexander Kamp med i løbet.