Tour-ryttere frikender racerbane efter styrtorgie: "Det var rytternes egen skyld"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tour-ryttere frikender racerbane efter styrtorgie: "Det var rytternes egen skyld"

Fabio Jakobsen har fået en god gang knubs, siger hans sportsdirektør.
Fabio Jakobsen har fået en god gang knubs, siger hans sportsdirektør.AFP
Det var ikke rutens eller racerbanen i Nogaros skyld, at 4. etape endte med flere separate styrt og forslåede ryttere.

Sådan lyder det fra flere af aktørerne i den massespurt, der afsluttede en ellers begivenhedsløs etape med et sprintfyrværkeri på Circuit Paul Armagnac.

"Det er måske, som man kunne forvente, når vi bare har siddet og rullet hele dagen. Så bliver det altid fuldstændig vanvittigt til sidst," siger Kasper Asgreen.

"Havde der været lidt mere tryk på i løbet af dagen, så havde det nok været noget andet. Rytterne bestemmer jo selv, hvor hektisk og vildt det skal være. Når alle er friske, har det en tendens til at blive mere voldsomt," konstaterer Asgreen.

Racerbanen lignede ellers på papiret en perfekt ramme om en spurt. Vejene var brede, asfalten god og svingene bløde. Alligevel gik det altså galt i flere omgange.

Blandt andre Quick-Steps topsprinter Fabio Jakobsen røg ned.

"Han har slået sig og har sår på skulderen og ryggen efter mødet med den fine asfalt. Jeg tror ikke, han kommer til at sove særlig godt," siger holdchef Patrick Lefevere.

"Der var mange styrt, men det var ikke banens skyld. Det var rytternes egen skyld," lyder det fra Quick-Step-bossen

Samme konklusion har danske Mads Pedersen, der oplevede, at ryttere styrtede rundt omkring ham.

"Jeg tror, folk har glemt, at der er bremser på cyklerne, når vi kører på sådan en racerbane. Jeg hørte nogle eger gå i et forhjul og så hørte jeg braget. Sådan en finale er altid hektisk. Det er ligesom, når vi kører boulevardspurter, så er der tit styrt. Det er som om, at når vejen er bred, tænker folk, at der er mere at give af. Og så er der vist nogen, der glemmer, at sæsonen stadig er lang. Der er ingen grund til at rode for meget rundt," siger Mads Pedersen.

Jasper Philipsen slap bedst ud af den hektiske spurt og vandt for anden dag i træk.