Tadej Pogacar: Rivalisering med Vingegaard er til historiebøgerne

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tadej Pogacar: Rivalisering med Vingegaard er til historiebøgerne

Tadej Pogacar nyder rivaliserening med Vingegaard.
Tadej Pogacar nyder rivaliserening med Vingegaard.MARCO BERTORELLO/AFP
Rivaliseringen mellem Tadej Pogacar (UAE) og Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) vil kun vokse i de kommende år og blive noget, der skal skrives om i historiebøgerne.

Det mener Pogacar, der lørdag udtaler sig om de barske Tour-dueller med danske Vingegaard forud for et cykelløb i Japan.

"Vores rivalisering foregår næsten kun i Tour de France, men jeg tror, at vi i fremtiden også vil mødes i andre løb, og at rivaliseringen vil være noget, der skal skrives om i historiebøgerne," siger sloveneren ifølge AFP.

De to ryttere har hver vundet Tour de France to gange. Pogacar vandt i 2020 og 2021, mens Vingegaard har vippet ham af tronen i 2022 og 2023.

"Jeg er virkelig glad for at have sådan en rival, og vi har stor respekt for hinanden."

"Vi vil også levere et godt show de næste par år," siger Pogacar.

Selv om han tabte slaget til Vingegaard i dette års Tour de France, så beskriver han 2023 som en af sine bedste sæsoner. Sloveneren vandt for en måned siden Lombardiet Rundt for tredje år i træk.

Året har desuden budt på sejre i Paris-Nice, Flandern Rundt, Flèche Wallone og Amstel Gold Race.

Tadej Pogacar har ligesom Jonas Vingegaard udtalt sig forventningsfuldt om Touren i 2024, da ruten for nylig blev præsenteret. De sidste etaper vil foregå omkring slovenerens hjem i Monaco.

"Jeg har stor tiltro til mig selv hvert år, men der er mange ting, der kan gå galt - eller godt. Man skal bare bevare modet og aldrig give op, for vi arbejder allesammen super hårdt," siger sloveneren før søndagens løb i Japan.

Ud over Tadej Pogacar stiller ryttere som Chris Froome, Egan Bernal, Sepp Kuss og Peter Sagan til start i Saitama Criterium.