Kvindelandsholdet mærker komprimeret slutrundeprogram: "Det er et voldsomt pres"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Kvindelandsholdet mærker komprimeret slutrundeprogram: "Det er et voldsomt pres"

I december vandt det danske kvindehåndboldlandshold EM-sølv. I 2023 og 2024 risikerer de at skulle spille tre slutrunder på 13 måneder.
I december vandt det danske kvindehåndboldlandshold EM-sølv. I 2023 og 2024 risikerer de at skulle spille tre slutrunder på 13 måneder.Profimedia
Det danske kvindelandshold i håndbold risikerer at blive udsat for et voldsomt fysisk og mentalt pres.

Sådan lyder vurderingen fra landstræner Jesper Jensen forud for Danmarks to testkampe mod Sverige.

"Det er vigtigt for os, at vi gør det, vi kan, for at forberede spillerne på at kunne præstere i mange måneder i træk," siger han.

Kvalificerer Danmark sig til OL i Paris i 2024, skal landsholdet deltage i tre slutrunder på 13 måneder fra slutningen af 2023 til slutningen af 2024, såfremt der opnås kvalifikationen til næste års EM.

Samtidig vil landsholdsspillerne have et tæt kampprogram i deres respektive klubber.

Situationen gør, at Jesper Jensen bruger mange kræfter på at tænke over, hvordan han kan beskytte sine spillere, så de ikke bliver ramt af overbelastning.

"Vi skal være enormt skarpe på, hvordan vi bruger vores kræfter, og vi skal beskytte vores landsholdsspillere, så vi har dem i mange år," siger landstræneren.

"Det er et voldsomt pres, så vi bruger noget af landsholdssamlingen på at finde ud af, hvor spillerne befinder sig både fysisk og mentalt."

Rikke Iversen, der har spillet 58 A-landskampe, mener, at spillerne møder ind med vidt forskellige forudsætninger for at kunne præstere.

"Vi kommer ind med forskellige energiniveauer, så vi er nødt til at støtte hinanden. Hvis du er i minus, så spil til nul, og hvis du er i plus, så giv videre til andre."

"Men når vi skal i gang med at træne, er vi nødt til at klemme ballerne sammen, fordi tiden er knap," siger Odense-spilleren.

Konkurrencen på landsholdet er hård, og derfor er samtlige spillere topmotiverede, mener Iversen.

"Der er hele tiden fokus på, at man gerne vil med til VM, så man er nødt til at vise, at man hører til på det her landshold," siger hun.

Efter testkampene har Danmark omkring otte træninger tilbage inden VM, der afholdes i Danmark, Norge og Sverige i december.

"Tiden løber stærkt, så vi bliver hurtigt presset. Men spillerne er altid sindssygt dygtige til at få det maksimale ud af perioden," siger Jesper Jensen.

"Vi kan ikke bruge kampene mod Sverige til noget, hvis spillerne har tænkt sig at lalle rundt. Det handler om, at vi skal have det rigtige mindset."

Landsholdet møder onsdag Sverige på udebane, inden nabolandet næste tirsdag kommer på besøg i Royal Arena i København.