Kroatien videre til kvartfinalen efter dramatisk straffesparksafgørelse mod Japan

Kroatien er videre til kvartfinalen efter dramatisk straffesparksafgørelse mod JapanProfimedia
Kroatien er klar til VM-kvartfinalen efter at de vandt en dramatisk straffesparkskonkurrence mod Japan efter at de to hold havde spillet 1-1 i den ordinære spilletid.

Før kampen var luftrummet regnet som et af de steder, hvor japanerne ville have svært ved at true kroaterne. Men der gik faktisk kun tre minutter før japanerne var tæt på at tage føringen, da Shogo Taniguchi kom højest til et indlæg for blot at heade bolden millimeter forbi kroaternes mål.

Både japanerne og kroaterne viste masse af angrebsiver igennem en underholdende 1. halvleg, og efter 8. minutter var Ivan Perisic tæt på at give Kroatien føringen, da han fra en spids vinkel var tæt på at overliste Shuichi Gonda i Japans mål.

Kold dukkert for Kroatien lige før pause

Fire minutter før pausen var det så Japans tur til at true igen, da Daichi Kamada afdriblede forsvaret med lethed og kom til en god skudposition foran målet. Han forsøgte at udplacere målmanden, men bolden suste over målrammen. To minutter senere lykkedes det så japanerne at finde netmaskerne, da kroaterne lod Daizen Maeda være umarkeret i feltet og Maeda havde ingen problemer med at udplacere Dominik Livakovic med et lavt skud i midten af målet.

Japan - Kroatien
Japan - KroatienOpta by Stats Perform

Ti minutter efter pausen slog kroaterne igen, da Dejan Lovren sendte en nydelig, høj aflevering ind i feltet til Ivan Perisic, som udplacerede Gonda med et prægtigt hovedstød. Derefter begyndte kroaterne at sætte sig lige så langsomt på kampen og de var meget tæt på at afgøre kampen i ordinær spilletid efter 63 minutter, da Luka Modric testede Gonda med et langskud med retning mod øverste venstre hjørne, men Gonda fik vippet den over.

Japanske nerver kunne ikke står for pres

Kampen måtte ud i forlænget spilletid, og som tiden gik fik kroaterne mere og mere overtaget, mens japanerne virkede mest koncentrerede om at få tiden til at gå hen i mod en eventuel straffesparksafgørelse. Japanerne var dog stadig farlige på sporadiske kontra-angreb og det var lige ved at give pote, da Kaoru Mitoma efter 105 minutter tog sagen i egen hånd, spurtede afsted til kanten af feltet og sendte et fantastisk spark afsted, men desværre var sparket lige på Livakovic.

I den forlængede spilletid var kroaterne nødt til at udskifte playmaker Luka Modric og Mateo Kovacic og i det hele taget var der ikke overskud hos noget af holdene til for alvor at skabe de helt store afgørende chancer.

I straffesparkskonkurrencen kunne Takumi Minamino, Kaoru Mitoma og Maya Yoshida ikke stå for presset og da kun Marko Livaja brændte for Kroatien, var sagen klar, Kroatien videre til kvartfinalen.