Jon Dahl Tomasson bliver landstræner i Sverige: Tiltræder 1. marts

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Jon Dahl Tomasson bliver landstræner i Sverige: Tiltræder 1. marts

Opdateret
Jon Dahl Tomasson bliver landstræner i Sverige
Jon Dahl Tomasson bliver landstræner i SverigeProfimedia
Sveriges fodboldlandshold skal fremover have en dansk træner ved roret.

Det Svenske Fodboldforbund (SvFF) meddeler på sin hjemmeside, at man har hyret Jon Dahl Tomasson til den prestigefyldte stilling. Tomasson bliver den første udlænding nogensinde, der skal stå i spidsen for det svenske nationalmandskab.

Han tiltræder i jobbet 1. marts.

"Med Jon Dahl Tomassons erfaring fra international fodbold tager herrelandshold et skridt mod en ny æra. Jeg er utrolig glad og stolt over, at vi kan knytte en landstræner af Jons kaliber til os," siger forbundets generalsekretær, Andrea Möllerberg.

"Jeg glæder mig meget til at komme i gang med denne store opgave og møde fans, spillere og selvfølgelig medierne i Sverige. Og til at tænke, tale og drømme i blåt og gult," siger Jon Dahl Tomasson til forbundets hjemmeside.

Det svenske fodboldforbunds fodbold-chef, Kim Källström, siger om ansættelsen, at:

"Jon Dahl Tomassons kvaliteter passer godt til vores ønsker. Det var ikke afgørende, men vi sætter pris på hans baggrund som spiller. Vi ser det som en styrke, at han har en god forståelse for landsholdsdrift efter sine år som assistenttræner i Danmark. Han har også spillet og været anfører for det danske landshold," siger han.

Kim Källström understreger, at hans fodboldfilosofi vil betyde en ændring i den måde, herrelandsholdet spiller på.

"Jon Dahl Tomassons måde at ville spille positiv angrebsfodbold på er noget, der vil passe godt til vores gruppe af spillere. Han har også god erfaring med at være i rampelyset, som man naturligt kommer på det svenske herrelandshold," siger han.

Tomasson har tidligere gjort det godt på svensk jord, hvor han to gange førte Malmö FF til det svenske mesterskab, og dertil skaffede dem i Champions League-gruppespillet.

Han har dertil før været assistenttræner for det danske landshold i perioden 2016-20, og kommer til jobbet som landstræner for vore blå-gule naboer fra en stilling som manager i engelske Blackburn.

Som assistent får han sin tro væbner, Remy Reijnierse fra Holland, der har været hans højre hånd i både Malmö og Blackburn.