Jagten på Neuers erstatning: Fem kandidater Bayern kigger på

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Jagten på Neuers erstatning: Fem kandidater Bayern kigger på

Yann Sommer (til højre) kan måske være erstatningen for Manuel Neuer (til venstre) i foråret.
Yann Sommer (til højre) kan måske være erstatningen for Manuel Neuer (til venstre) i foråret. Profimedia
Slutningen af 2022 var ikke god for Manuel Neuer (36). Den erfarne målmand formåede ikke at holde buret rent en eneste gang ved VM i Qatar, hvor Tyskland røg ud i gruppespillet, og efterfølgende blev han slemt skadet på en skiferie. Med stjernemålmanden ude resten af sæsonen, er Bundesligamestrene fra Bayern på udkig efter en ny spiller til pladsen mellem stængerne. Hvem bliver det?

Da Neuer kortvarigt sad ude med en skulderskade tidligere på sæsonen, satte Bayern deres lid til reservemålmand Sven Ulreich (34). Men Bayern ønsker at holde potentielle titeludfordrere på god afstand resten af sæsonen, mens de kæmper for at vinde Champions League uden Neuer, og derfor er de på udkig efter en mere længerevarende løsning. Her er de fem største kandidater.

Alexander Nübel (26)

Ligesom Neuer kom Nübel til Bayern fra Schalke 04. Men det er måske også der, at lighederne stopper, for mens Neuer blev førstevalg nærmest med det samme og derefter gik i gang med at slå rekorder, så har Nübel stadig kun spillet én eneste Bundesligakamp for de bayerske giganter og er nu lejet ud til Monaco.

Mens det på overfladen virker som den nemmeste løsning for Bayern at tilbagekalde en målmand fra et lejeophold i stedet for at købe en ny, så er det måske ikke så simpelt alligevel. Ifølge det tyske medie TZ, er Nübel ikke glad for Bayerns målmandstræner Toni Tapalovic for nu at sige det mildt. Han ser Tapalovic som Neuers nærmeste fortrolige, og Nübel vil arbejde med en træner, som han stoler på. Derudover vil Nübel angiveligt forvente en åben kamp om startpladsen, når Neuer vender tilbage, mens Neuer omvendt forventer at blive det klare førstevalg, selvom han vil være 37 år, når han kommer tilbage. Summa summarum er der igangværende samtaler mellem Bayern og Nübel, men det ser ikke sandsynligt ud, at han vender tilbage til Bayern foreløbig.

Dominik Livakovic (27)

Livakovic var en af de målmænd, der tiltrak sig allermest opmærksomhed ved VM i Qatar, og Livakovic var en nøglespiller på det kroatiske mandskab, der endte med at vinde bronzemedaljer med hjem. Han reddede tre straffespark i ottendedelsfinalens straffesparkskonkurrence mod Japan, derefter havde han hele 11 vigtige redninger, da Kroatien slog forhåndsfavoritterne fra Brasilien ud i kvartfinalen, og i det hele taget var Livakovic en stor kandidat til Den Gyldne Handske.

Livakovic har tilbragt hele sin karriere i sit hjemland, hvor han har været fast mand hos det kroatiske storhold Dinamo Zagreb i syv sæsoner. Med sine 27 år – og efter så stor en VM-slutrunde – burde det være på tide, at han rykker til en mere prominent liga. Dinamo er efter sigende ude efter 75 millioner kroner for ham, hvilket er lidt af et røverkøb i det nuværende marked for en målmand med hans niveau.

Emiliano Martínez (30)

Ovenpå VM-finalen er der blevet snakket mere om hans provokerende og vilde fejring end om hans præstation. Men lad os ikke glemme, hvad Martínez fejrede: En VM-guldmedalje og Den Gyldne Handske for at være turneringens bedste målmand. Og man får ingen af delene for at snakke grimt om modstandernes straffesparksskytter.

Martínez brugte næsten et halvt årti på at kæmpe for en plads hos Arsenal, hvor han ventede gennem seks lejeaftaler på at få lov til at udfordre Bernd Leno i kampen om startpladsen. Det lykkedes ham aldrig, men i stedet fik han et meget nødvendigt skifte til Aston Villa, hvor han er klar starter og en stjerne på et ambitiøst om end ringe præsterende hold. Hans præstationer hos Villa har katapulteret ham ind på det argentinske landshold, hvor han gik fra debutant til VM-vinder på blot et års tid. Som 30-årig er det måske Martínez’ sidste chance for at komme til en decideret storklub. Og det bliver ikke meget større end Bayern.

Bono (31)

Endnu en målmand, der gjorde det flot ved VM. Marokko skrev historie ved slutrunden, da de nåede længere end noget afrikansk hold, og de stjal mange fodboldhjerter undervejs, særligt hos dem der nyder at heppe på den lille. I Qatar fik Marokko lidt et ry for at være et defensivt hold, for frem til semifinalen mod Frankrig, havde de blot lukket et enkelt mål ind, hvilket var et selvmål. Bono spillede en kæmpe rolle i marokkanernes jerndefensiv.

Han blev født i den canadiske by Montreal til marokkanske forældre, men han tilbragte det meste af sin ungdom i Casablance i ungdomsrækkerne hos den marokkanske klub Wydad. Hans professionelle karriere tog ham til Spanien, selvom han var tæt på at skifte til Rumænien før det, hvor han spillede hos Atlético Madrids reserver, Real Zaragoza i den næstbedste række og hjalp Girona med at rykke op, før han skiftede til Sevilla. Her skulle han have lært af den tjekkiske keeper Tomas Vaclik, men han endte med at tage hans plads i startopstillingen og har i tre sæsoner i streg været fast mand hos andaluserne. Han har hjulpet dem til en Europa League titel, er kommet på sæsonens hold og har sågar scoret et mål. Efter at have skrevet historie med Marokko ved VM, vil han næppe være afvisende overfor et skifte til München. Især da han var Bayern-fan som dreng.

Yann Sommer (34)

Han har ikke været nær så meget i rampelyset som de andre på listen, men Sommer ville absolut være et logisk, måske endda helt åbenlyst valg for Bayern. Sommer er en fantastisk skudstopper, førstevalg meget længe for både Borussia Mönchengladbach og det schweiziske landshold, og han kommer tilmed med masser af erfaring, da han fyldte 34 kort før jul.

Selvom han i mere end et årti har vist sit konsistent høje niveau, har han ikke vundet et trofæ, siden han skiftede Basel ud med Gladbach, og det vil han formentlig forsøge at ændre, før han stopper karrieren. I følge mange rapporter i Tyskland overvejer Bayern meget alvorligt at hente Sommer, som ikke ville være en langtidserstatning for Neuer med sin alder, men han ville bringe stor kvalitet til en overkommelig pris, for Gladbach ville være interesseret i at sælge ham nu, i stedet for at lade ham gå gratis til sommer, hvor han har kontraktudløb. Hans kommende status som kontraktløs lokker flere klubber til. Inter og Manchester United er begge interesserede i at hente ham gratis til sommer.