Jacob Rasmussen tog ikke telefonen: Hjulmand måtte ringe til klubtræner ved udtagelsen

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Jacob Rasmussen tog ikke telefonen: Hjulmand måtte ringe til klubtræner ved udtagelsen

Ny landsholdsspiller missede Hjulmands opkald og fik travlt
Ny landsholdsspiller missede Hjulmands opkald og fik travltPhoto by Frederic J. BROWN / AFP
Det har været et hektisk døgn for Brøndbys forsvarsspiller Jacob Rasmussen.

Mandag blev han udtaget til det danske landshold for første gang i karrieren efter et afbud fra Andreas Christensen, og så måtte Rasmussen hurtigt forlade sine klubkammerater til fordel for landsholdslejren i Helsingør.

Efter en træning i Brøndby var det klubbens cheftræner, Jesper Sørensen, der måtte give røret med landstræner Kasper Hjulmand videre til sin forsvarsprofil.

"Jeg sad nede i omklædningsrummet med nogle holdkammerater. Så kom Jesper ind med en telefon og sagde, at jeg skulle tage den, så det måtte jeg hellere", siger Jacob Rasmussen.

"Kasper havde prøvet at få fat på mig, men jeg havde ikke lige min telefon liggende. Men det gik det hele, og det var bare en surrealistisk følelse. Folk var glade i omklædningsrummet, og det var fedt at dele det med mine holdkammerater i momentet".

Det ret så hurtige sceneskift i løbet af mandagen efterlod da også 26-årige Jacob Rasmussen godt træt efter den første dag som landsholdsspiller.

"Man skal lige vænne sig til det hele, og jeg var også godt baldret, da jeg skulle i seng. Der var mange indtryk, og jeg har været igennem et stort følelsesregister".

Landstræner Kasper Hjulmand efterudtog Rasmussen efter et afbud fra Barcelona-spilleren Andreas Christensen. Hjulmand forklarede i forbindelse med udtagelsen, at han længe har kendt Ramussen, der tidligere i karrieren har optrådt for flere ungdomslandshold.

Alligevel var Brøndby-spillerens forventning ikke, at der ville komme en landsholdsudtagelse i indbakken. Jacob Rasmussen havde allerede lagt planer på nogle fridage i landsholdspausen, men de måtte hurtigt stryges.

"Det her var ikke noget, jeg havde regnet med, fordi truppen allerede var udtaget. Så det var et væld af følelser, der ramte mig i øjeblikket med stolthed og en masse glæde".

"Jeg har ikke før haft kontakt med Kasper, og mit fokus har bare været på at præstere i klubben. Hvis jeg blev ved med at forbedre mig og var på et godt hold, så vidste jeg, at chancen måske ville opstå på et tidspunkt", siger Jacob Rasmussen.

Jacob Rasmussen og resten af landsholdet møder i denne landsholdssamling Schweiz og Færøerne i to testkampe. Først venter Schweiz lørdag i Parken og derefter Færøerne tirsdag på Brøndby Stadion.