Ishockey-VM round-up: Canada cruisede forbi Kasakhstan - Finland overvinder fransk chokstart

Finland jubler - Frankrig kæmper en brav kamp, men taber
Finland jubler - Frankrig kæmper en brav kamp, men taberProfimedia
Canadierne vandt også deres fjerde kamp ved dette VM og er nu i toppen af gruppe B. Værten og den forsvarende mester Finland havde problemer med Frankrig, men det lykkedes dem at hente sejren sent i kampen.

Gruppe B

Canada - Kasakhstan 5-1

Det tog ikke candierne lang tid at afgøre kampen mod Kasakhstan. Det stod allerede 3-0 til nordamerikanerne efter blot otte minutter på mål af Mackenzie Weegar og to scoringer af Lawson Crouse. Det lykkedes Kasakhstan at udligne til 1-3 ved Adil Beketayev, men Joe Veleno øgede føringen til 4-1 inden udgangen af første periode.

Herefter skruede canadierne ned for tempoet, og kampen fladede en smule ud. Alligevel kunne candierne sætte det sidste punktum for kampen, da Samuel Blais fra St. Louis Blues scorede til 5:1 slutresultatet i tredje periode.

Finland - Frankrig 5-3

Sideløbende havde Finland klart flere problemer med Frankrig. Finland bragte sig to gange foran, men franskmændene blev ved med at komme tilbage. Først i tredje periode lykkedes det værterne at skabe lidt luft til outsiderne, da Teemu Hartikainen scorede i powerplay til 4-2. Frankrig gjorde kampen spændende igen ti minutter før tid, da Charles Bertrand fra ERC Ingolstadt reducerede til 3-4, men finnerne lukkede kampen mod slutningen ved et mål i tomt mål af Sakari Manninen.