Isaksen rev Viborg fra hinanden med super-hattrick på 20 minutter: 0-4 til FC Midtjylland

Isaksen var i særklasse i anden halvleg mod Viborg. Tre smukke mål, det ene bedre end det andet.Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Der var ingen tvivl om Man of the Match, da FC Midtjylland og især en imponerende Gustav Isaksen vandt 4-0 i Viborg efter en kamp, der ikke var så ensidig, som den lyder på cifrene. Det var blot Isaksen til forskel.

Et af Danmarks største rivalopgør i nyere tid, kan man vel roligt kalde kampene mellem Viborg FF og FC Midtjylland. Og med en andenplads at forsvare i Superligaen, så kunne man roligt regne med et tændt hjemmehold, samtidig med at det ville være forståeligt, hvis midtjyderne var lidt slidte efter en hård omgang Europa League-fodbold mod Sporting i torsdags.

FC Midtjylland kom dog bragende ud af starthullerne med en frisk Erik Sviatchenko som anfører, efter midterstopperen havde siddet ude med karantæne mod Sporting. Han skulle siden gøre væsen af sig.

Allerede efter fem minutter kom Ulvene dog forinden foran, da Emam Ashour fortsatte med at lave lynmål for sin nye klub, efter han udnyttede en fadæse af keeper Adan mod Sporting. Han kunne legende let sætte en bold, der alligevel var på vej over stregen, ind det sidste stykke efter en fornem gang kontrabold fra Gustav Isaksen, der flåede Viborgs venstre side op.

Viborg forsøgte herfra at komme akut tilbage i kampen, men Ulvene havde fået et fremragende udgangspunkt og satsede på kontraer mod de storsatsende viborgensere, der ikke fik produceret nogle større chancer. Kort før pausen røg Sviatchenko i voldsom voksenkarambolage med et par Viborgspillere, men spøjst nok var det kun Steffen Gartenmann, der stod noteret for et kort efter en ellers ganske kontant første halvleg.

The Isaksen Show for fulde gardiner i anden halvleg

Der gik ikke mere end et par minutter af anden halvleg, før FCM kom på 2-0 efter et smukt opspil, som Gustav Isaksen satte roligt op i det høje hjørne med sin højrefod. En kold afvaskning til et hjemmehold, der ellers var kommet kampvilligt ud til anden halvleg. Og nu var de for alvor på desperat jagt efter en reducering, der dog ikke udartede sig i flere chancer. Efter en time var Isaksen meget tæt på at gøre det til 3-0 på en friløber, men hans hårde afslutning røg på den forkerte side af Viborgs ene stolpe.

Isaksens heatmap
Isaksens heatmapOpta by Stats Perform

Det skulle nu ikke tage pippet fra den unge spiller, der er blevet spået et storskifte til sommer. Efter 67 minutter krøllede han i fuld kontrol en bold med venstrepoten i det fjerne hjørne via Lucas Lund Pedersens højrehånd samt målstolpen. Et aldeles smukt mål, men han var langt fra færdig. Inden for to minutter efter, Viborg gav bolden op, havnede en nedfaldsbold ved Isaksen, der på imponerende vis helflugtede den ind i det korte hjørne fra lidt over 20 meter.

Viborg var nu rystede og bekymrede sig mest om damage control, men der var nu stadig flere chancer i hver ende, og begge hold kunne sagtens have scoret mere. Det endte dog med 0-4 efter Isaksens amokløb i anden halvleg, og Midtjylland overhaler dermed AGF og indtager en fjerdeplads, mens Viborg kan mærke både midtjyderne og FC Københavns hede ånde i nakken.