Hovedstød fra Patrick Mortensen gav AGF hårdt tilkæmpet sejr over Lyngby

Lyngbys Frederik Gytkjær i kamp med AGFs Frederik Tingager under superligakampen mellem AGF og Lyngby BoldklubBo Amstrup/Ritzau Scanpix
AGF formåede endeligt at holde fast i en tidlig føring, da de på et mål af Patrick Mortensen efter fem minutter tog alle tre points mod Lyngby i en kamp, der blev afbrudt efter 89 minutter på grund af et uvejr over NRGI Park

Et tætspillet opgør endte søndag med en snæver 1-0-sejr til AGF hjemme over Lyngby BK i Superligaens sjette runde.Lyngby havde initiativet i store perioder og tvang AGF til at lave mange fejl i spillet. Aarhusianerne viste dog, modsat Lyngby, effektiviteten i feltet og hentede tre vigtige point på mål af Patrick Mortensen.

Med sejren rykker AGF op på tredjepladsen i Superligaen med 11 point. Lyngby er på ottendepladsen med syv point efter seks spillerunder.

AGF fik en sand drømmestart og bragte sig foran efter bare fem minutter. Højrebacken Felix Beijmo sendte et godt indlæg ind til topscorer Patrick Mortensen, der flot headede 1-0-målet over i det lange hjørne.

Kamp-statistik
Kamp-statistikFlashare

Lyngby fik arbejdet sig ind i opgøret, men hjemmeholdet var uhyre tæt på at fordoble føringen efter 20 minutter. Mikael Anderson fik bolden ved straffesparkspletten, men afslutningen gik langt over mål.

De sjællandske gæster pressede AGF højt og lykkedes med at sætte sig mere på spillet. Det kastede en stor hovedstødschance af sig til Andreas Bjelland, men forsøget blev afværget og sørgede for en pausestilling på 1-0.

Lyngby kom også godt ud efter pausen, men AGF formåede i højere grad at håndtere gæsternes pres, og på den måde fik aarhusianerne mere kontrol på spillet.

Specielt lykkedes AGF med at være farlige over højresiden med den offensive back Felix Beijmo, der konstant kom med frem i offensiven og truede med massevis af indlæg.

Med få minutter tilbage afbrød dommer Jakob Karlsen opgøret grundet tordenvejr og holdene gik dermed ned i spillertunnelen. Efter ti minutter blev den dog genoptaget, og trods et stort Lyngby-pres endte det med en 1-0-sejr til AGF.