Holger Rune henter fysioterapeut til Miami efter skadesproblemer

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Holger Rune henter fysioterapeut til Miami efter skadesproblemer
Holger Rune døjer med nogle skavanker.
Holger Rune døjer med nogle skavanker.
HARRY HOW/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Getty Images via AFP
Når Holger Rune taber en tenniskamp, har han ofte haft fysiske problemer undervejs i kampen.

For en måned siden i Rotterdam opgav Holger Rune at spille opgøret mod Gijs Brouwer til ende, og i begyndelsen af marts døjede han med kramper i semifinalen i Acapulco mod Alex de Minaur.

Da Rune sent mandag aften dansk tid tabte til Stanislas Wawrinka i Indian Wells, havde den 19-årige dansker undervejs bøvl med skulder og ankel.

Rune-lejren arbejder hele tiden på de fysiske detaljer for at minimere udfordringerne med diverse smerter i kampene.

"Min fysiske træner lægger nogle programmer for at optimere der, hvor jeg skal styrkes. Det skifter naturligvis lidt. Jeg kan ikke køre fuldt igennem på det fysiske under turneringer, for så er der ingen energi til kampe, så det er en balance. Jeg føler ikke, at jeg er overbelastet", fortæller Rune i et skriftligt svar.

I næste uge gælder det endnu en Masters 1000-turnering, denne gang Miami Open, og Rune har allerede reageret på de seneste fysiske udfordringer.

"Nu får jeg en fysioterapeut fløjet til Miami, så jeg kan behandles ordentligt inden kampstart, for både min lænd og skulder trænger til en omgang."

"Det er også nogle lange flyveture for kroppen, så måske er det værd at overveje at have en fysioterapeut med på de lange ture. Det er jo kun mit andet år på touren, så jeg prøver at finde ud af, hvad der fungerer bedst for mig.

Rune levede op til sin semifinaleseedning i Acapulco, men måtte skuffende forlade den prestigefyldte Indian Wells-turnering allerede i tredje runde med nederlaget til Wawrinka.

Den danske teenager har undervejs i sæsonens første måneder vist høj klasse og er kravlet op som nummer otte i verden, men det har til tider også knebet med at holde stabilitet. Selv kaldte Rune nederlaget til Wawrinka et lavpunkt.

I sin egen analyse peger Rune på, at han har haft svært ved at omstille sig til forskellige forhold.

"Når jeg spiller kampe, så skrider teknikken typisk lidt, og de skiftende forhold med klima og bane og forskellige bolde gør, at jeg skal tilpasse mig, hvor højt eller lavt bolden hopper på underlaget, og om bolden er tung om aftenen og let om dagen."

"Det er jeg som sådan vant til, men der har været meget forskel på forholdene i år, synes jeg."

Han oplevede i særlig grad forskel på at spille i mexicanske Acapulco og Indian Wells.

"Ekstremt langsomme baner her (i Indian Wells, red) og tunge bolde, næsten så man skulle spille grustennis mentalt og helt anderledes i forhold til Mexico, hvor der blev spillet med en meget lettere bold."

"Jeg plejer at være ret god til at kunne skifte, men lige her fungerede det ikke så godt. Jeg havde aldrig bid i mine slag, og serven blev underlig død. Nu glæder jeg mig til at spille i Miami, der minder mere om Mexico", siger Rune.

Han rejste onsdag til Miami, hvor han i slutningen af næste uge skal i aktion.