Her kan du blive klogere på Qatars allerstørste stjerne - Almoez Ali

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Her kan du blive klogere på Qatars allerstørste stjerne - Almoez Ali

Almoez Ali.
Almoez Ali.Profimedia
I 2015 reddede Aspire Academy, med base i Doha, den spanske klub Cultural Leonesas (León) fra at gå konkurs ved at købe aktiemajoriteten og overtage styringen af klubben. Blot få måneder senere landede et af Aspire Academy's største talenter i León. En ung 19-årig angriber ved navn Almoez Ali. Hans ophold i León var dog kort, da det kun blev til ét mål i ti kampe. Men det var første skridt på vejen for Qatars ubestridt største stjerne.

Det spanske medie AS skriver, at Almoez Ali blev født i Sudans hovedstad Khartoum. I en alder af syv år kom han ind på Aspire Academy i Qatar, hvor han fik sin fodboldopvækst. De lovende takter på akademiet, gjorde det muligt for ham at tage springet til europæisk fodbold. Han prøvede lykken i Eupen i Belgien, men skrev senere under med LASK i Østrig, hvor han fik sin professionelle debut. Angriberen spillede herefter kun seks måneder i Spanien, men scorede kun ét mål i ti kampe.

Det gik derfor ikke som håbet i nogen af ​​klubberne for Almoez Ali. Efter de mislykkede ophold i både Belgien, Østrig og Spanien, tog Almoez Ali tilbage til Qatar for at spille for Al Duhail. Her trådte han sine første skridt på vejen til legendestatus i ørkenstaten.

Han blev mester i den hjemlige liga i Qatar to sæsoner i træk. I de to mesterskabs-sæsoner præsterede han 15 mål og 18 assists. Derfor var han allerede som 21-årig en helt i Doha.

Opvisningen ved Asian Cup

Hans heltestatus blev for alvor cementeret i 2019. En magtdemonstration ved Asian Cup har udødeliggjort ham i Qatar. Han startede gruppespillet med et mål mod Libanon, fire mod Nordkorea og to mod Saudi-Arabien. Syv mål i tre kampe. Qatar-angriberen scorede ikke i hverken ottendedelsfinalen eller kvartfinalen mod Sydkorea. Til gengæld var han brandvarm i semifinalen, hvor han scorede mod De Forenede Arabiske Emirater. Også i finalen kom Almoez Ali på tavlen i 3-1-sejren over Japan.

Mester, guldstøvle, turneringens bedste spiller og nu en legende i Qatar.

Et par måneder senere scorede han mærkværdigt nok også i Copa América, hvor Qatar deltog som gæst. Almoez Ali scorede i første runde mod Paraguay i en kamp, der endte 2-2. Qatar røg dog stadig ud af gruppespillet efter nederlag til Columbia og Argentina.

Almoez Ali fik også en hovedrolle i 2021 ved Gold Cup, som er mesterskaberne i Mellem- og Nordamerika. Her lavede han fire mål i fem kampe. Han er derfor den første spiller i historien til score ved Asian Cup, Copa América og Gold Cup. En rekord, der nok bliver svær at slå.

Nu er det øjeblikket så kommet for Almoez Ali. Hans land er vært ved en VM-slutrunde, og han har muligheden for at vise sig frem på den største scene af dem alle.

Qatars superstjerne kommer til VM med en flot mål-total på 39 mål i 82 landskampe. Det bliver spændende at se, om han kan blive en af slutrundens overraskelser. 

Qatar spiller første kamp søndag klokken 17 mod Ecuador.