Udlandet måber over japansk sejr: "Det er en gigantisk sensation"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Udlandet måber over japansk sejr: "Det er en gigantisk sensation"
Jesper Jensens tropper skal stramme sig an for ikke at komme i problemer ved VM.
Jesper Jensens tropper skal stramme sig an for ikke at komme i problemer ved VM.
Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Danmark var klare favoritter i kampen mod Japan torsdag aften, men det endte med en japanske sejr, og det overraskende resultat har fået flere udenlandske medier til at kommentere på kampen.

Det danske håndboldlandshold fik sig noget af en uventet torsdag aften, da de ganske overraskende tabte med 27-26 til Japan. Det betyder nu, at danskerne skal vinde de resterende kampe i mellemrunden, hvis de vil videre på førstepladsen.

Det er dog ikke kun en stor nyhed i Danmark, at Jesper Jensen og co. led et uventet nederlag til Japan. I de to andre værtsnationer er der også blevet lagt mærke til den VM-bombe, der sprang torsdag aften. 

Sverige:

I det svenske medie Expressen skriver de:

”Det danske hold var storfavoritter mod Japan, men sløsede og brændte mange chancer. Det blev giganten straffet hårdt for. Japan førte i store dele af kampen, og Danmark var ikke i nærheden af at få sat noget ordentligt spil sammen.” 

Også på svensk tv blev kampen betragtet af den tidligere topkeeper Ole Erevik, som heller ikke tøvede med at sætte ord på det overraskende resultat:

"Det er en sensation af gigantiske proportioner," sagde kommentator Ole Erevik i det svenske Viaplay-studie.

Norge:

I det sidste værtsland blev Japans imponerende sejr også belyst i det norske medie VG, som ikke var blege for at udtrykke sig om den danske fadæse med følgende overskrift:

”Dansk VM-fiasko - Japan chokerede værtsnationen”

"Ingen troede, at de ville slå Danmark," udbrød Viaplay-kommentator Peder Seierstad.

Frankrig:

Den store håndboldnation Frankrig er kommet godt i gang med slutrunden og er indtil videre ubesejret. Alligevel havde den franske sportsavis L’Equipe fundet spalteplads til Danmarks sensationelle nederlag til Japan.

”Det kom som en overraskelse: VM-favoritterne Danmark tabte til Japan (26-27) på tredje dag i mellemrunden torsdag aften.”

Danmarks næste kamp er lørdag aften, når de skal møde Polen.