Rumænsk landstræner bøjer sig i støvet for Danmark: Favoritter til at vinde VM

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Rumænsk landstræner bøjer sig i støvet for Danmark: Favoritter til at vinde VM

Florentin Pera står foruden det rumænske kvindehåndboldlandshold også i spidsen for det rumænske klubhold CS Gloria Bistrița-Năsăud.
Florentin Pera står foruden det rumænske kvindehåndboldlandshold også i spidsen for det rumænske klubhold CS Gloria Bistrița-Năsăud.Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Det blev til en gedigen storsejr for Jesper Jensen håndboldkvinder tirsdag, da Rumænien blev besejret med imponerende 39-23. Efterfølgende har rumænernes landstræner, Florentin Pera, ikke andet end roser til overs for det danske landshold, som han udråber til favoritter til at vinde VM.

Rumæniens håndboldkvinder fik sig en over snuden tirsdag aften. Leverandøren heraf var Jesper Jensens danske kvindehåndboldlandshold, der foran et feststemt hjemmepublikum i Boxen i Herning leverede en storsejr over verdensranglistens nummer 10. 

Hele 39-23 blev kampens resultat, de danske håndboldkvinder ansporet af en stærkt spillende Kristina Jørgensen, der scorede 10 gange, og en brandvarm målvogterduo i Sandra Toft og Althea Reinhardt der virkelig formåede at holde rumænernes skudprocent i bund. 

Derfor var der heller ikke meget andet for end at bøje sig i støvet, da den rumænske landstræner, 44-årige Florentin Pera, ovenpå kampen snakkede med de hjemlige rumænske medier, og landstræneren, der overtog landsholdet i 2022, var ikke sen til at udråbe Danmark som det bedre hold. 

”Jeg prøvede med syv mod seks, jeg prøvede også med fem plus en i forsvaret, jeg prøvede alt, hvad der var muligt for at komme tilbage i kampen. Danmark var det bedste hold. Jeg har sagt det fra starten, danskerne er de primære kandidater til at vinde verdensmesterskaber,” kommer det således fra Pera ifølge det rumænske sportsmedie Fanatik

Ifølge Pera selv var kampen mod Danmark dog også lidt af en afvigelse, og landstræneren fortæller således, at det blot er anden gang i hans tid som landstræner, at det bliver til et større nederlag med henvisning til det nederlag på 35-21, som rumænerne led mod Frankrig ved seneste års europamesterskaber. 

Rumænien var naturligvis også uden landets suverænt og ubetinget største stjerne og bedste spiller, nemlig 35-årige Cristina Neagu, der fire gange i løbet af karrieren er blevet kåret som verdens bedste kvindelige håndboldspiller, et rekordhøjt antal kåringer hos både kvinderne og mændene. 

Måske havde Neagu ændret på kampens forløb, men samtidig har Florentin Pera også masser af roser til føromtalte Sandra Toft og Althea Reinhardt mellem de danske stænger i Herning. 

”Ja, deres (Danmarks, red.) målvogtere er blandt de bedste i verden, ekstraordinære. Hvis vi i det mindste bare havde scoret på 50 procent af de åbne chancer, så ville forskellen også have været anderledes,” lyder det fra Pera. 

Uagtet endte forskellen tirsdag altså med at være på hele 16 mål, og derfor går Danmark ind til mellemrunden med en positiv målscore på plus 20, bedre end Tysklands på plus 17. Både Danmark og Tyskland har fire point med til mellemrunden, mens Rumænien og Polen kommer med to, og Japan og Serbien har nul point med over.

Mens Jesper Jensens tropper starter med en kamp mod Japan torsdag aften, så åbner Rumænien umiddelbart forinden sin mellemrunde med et opgør mod netop føromtalte Tyskland.