Kæmpe norsk håndboldprofil vender tilbage til landshold efter fødsel

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Kæmpe norsk håndboldprofil vender tilbage til landshold efter fødsel

Glæde hos norsk håndboldprofil: Tilbage på landsholdet til træningsturnering efter fødsel
Glæde hos norsk håndboldprofil: Tilbage på landsholdet til træningsturnering efter fødselProfimedia
Den norske profil Veronica Kristiansen er blevet udtaget til det norske landshold igen. Efter en periode med fravær på grund af fødslen af sit første barn, er Kristiansen nu klar til at vende tilbage til den internationale håndboldscene med fuld styrke

For den erfarne håndboldspiller, der spiller for det ungarske klubhold Györ, der har danske Ulrik Kirkely som cheftræner, har det været en livsændring at blive mor. Men trods de nye udfordringer har Kristiansen været fast besluttet på at genopbygge sin karriere og vende tilbage til topniveauet.

I en udtalelse til NRK udtrykte Kristiansen sin glæde over at være tilbage på landsholdet:

"Det føles fantastisk at være tilbage på banen og få muligheden for at repræsentere mit land igen. Det har været en rejse med mange udfordringer, men jeg er utroligt taknemmelig for den støtte, jeg har modtaget fra min klub, min familie og mine holdkammerater."

Kristiansen fremhævede også den støtte, hun har fået fra sin samlever og hendes klub, der har hjulpet med at skabe de rette betingelser for hende som både mor og professionel atlet.

"Jeg er heldig at have en klub, der har forståelse for min situation og tilrettelægger mine aktiviteter, så jeg kan have min datter og min samlever med på rejser," sagde Kristiansen.

Det norske håndboldforbund har bekræftet Kristiansens tilbagevenden til landsholdet og annonceret hendes deltagelse i de kommende kampe. Hendes tilstedeværelse vil utvivlsomt tilføre holdet både værdifuld erfaring og muligheder på banen.

For Kristiansen selv markerer dette et vigtigt skridt i hendes karriere efter fødslen.

"Jeg er klar til at gøre mit bedste for holdet og håber at kunne bidrage positivt til vores succes," sagde hun.

Forholdt hendes fravær fra det sidste mesterskab, og det at skulle se det hjemmefra, sagde Kristiansen: "Det var hårdt. Det var faktisk meget hårdt."

Selvom det var hårdt at se VM-turneringen fra sofaen, har Kristiansen fået et andet syn på sin dagligdag som håndboldspiller, efter at der er kommet en lille pige ind i familien.

”Jeg tror, der er meget mere i verden end bare håndbold. Jeg føler, at jeg slapper meget mere af til træning og kampe. Jeg har en helt anden motivation og meget mindre stress”, lyder det fra Kristiansen.

Norge skal stå over for Østrig i træningsturneringen EHF Euro Cup, hvor de to nationer vil dyste  i to kampe. 

Den første kamp vil blive spillet på hjemmebane i Halden den 28. februar, mens den anden kamp vil finde sted i Østrig den 3. marts.

Disse kampe markerer en vigtig fase for Norges håndboldhold, der som titelforsvarer er direkte kvalificret til EM 2024, og tilstedeværelsen af Veronica Kristiansen vil sandsynligvis styrke holdets chancer for succes.

I Györ er Kristiansen holdkammerat med den danske landsholdsanfører Sandra Toft, samt forsvarskrumtappen Line Haugsted.