Ringkøbing gafler talentfuld dansk bagspiller: Intet mindre end et scoop

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ringkøbing gafler talentfuld dansk bagspiller: Intet mindre end et scoop

I denne sæson er det kun blevet til en enkelt sejr ud af 17 mulige i den franske liga for Maria Berger Wierzba og Toulon Métropole Var Handball.
I denne sæson er det kun blevet til en enkelt sejr ud af 17 mulige i den franske liga for Maria Berger Wierzba og Toulon Métropole Var Handball. Profimedia
Ifølge cheftræner Jesper Holmris har Ringkøbing Håndbold gjort sig lidt af et røverkøb, når de til sommer får tilgang af 20-årige Maria Berger Wierzba. Siden februar 2021 har den 20-årige bagspiller begået sig i den bedste franske liga, hvor hun har tørnet ud for Toulon Métropole Var Handball, men til sommer skifter hun altså til den vestjyske klub.

Selvom Ringkøbing Håndbold endnu ikke har sikret sig en plads i kvindehåndboldligaen til næste sæson, så er forudsætningerne gode, da klubben fra den vestjyske købstad har fået to point med over i kvalifikationsspillet, og allerede nu kan man præsentere en forstærkning til næste sæson.

Her får cheftræner Jesper Holmris nemlig tilgang af den 20-årige talentfulde playmaker Maria Berger Wierzba, der har tilbragt de seneste to og en halv sæson i franske Toulon Métropole Var Handball i den bedste franske række. Det kunne Ringkøbing Håndbold onsdag fortælle i en pressemeddelelse.

Allerede som 18-årige rykkede bagspillere teltpælene op og drog til Frankrig, da hun meget pludseligt fik tilbudt en kontrakt på halvanden sæson i den sydfranske kystby som afløser for den skadede hollænder Charris Rozemalen. Her sluttede Wierzba sig til storesøster Anna, der siden da er rykket tilbage til Danmark, hvor hun nu spiller i Aarhus United.

Umiddelbart hentes 20-årige Wierzba ind som erstatning for Marigona Hajdari, der til sommer stopper i Ringkøbing Håndbold, og den unge playmaker, der oprindeligt er fra Aarhus, ser frem til at komme retur til Danmark.

"Efter mere end to år i den franske liga, tror jeg, at Ringkøbing Håndbold er et godt sted at fortsætte min udvikling. Jeg har fået indtrykket af et godt og trygt miljø, og det er noget, jeg trives i. Så glæder jeg mig også til at prøve den danske liga af, og forhåbentlig får vi lavet noget flotte resultater til næste sæson," fortæller Wierzba i klubbens pressemeddelelse.

Cheftræner Jesper Holmris kan se frem til at få glæde af Wierzbas hurtighed og styrke i duelspillet, hvilket hidtil har kastet 45 scoringer af sig i den bedste franske række i denne sæson, næstflest i Toulon, og den 52-årige cheftræner mener derfor, at klubben har lavet en fantastisk signing.

"Trods sin meget unge alder har hun været en profil i den franske liga efter to yderst succesfulde sæsoner i Toulon og derfor en meget ombejlet spiller. Det er derfor intet mindre end et scoop, at vi har vi har kunnet lande en aftale med Maria for de kommende to sæsoner," kommer det fra Jesper Holmris, der har stået i spidsen for Ringkøbing Håndbold siden januar 2019.

Inden Maria Berger Wierzba skiftede til Toulon, nåede hun at spille syv kamp i den bedste danske række, alle for Aarhus United, hvor det blev til tre scoringer og et oplæg. Dertil er det blevet til sammenlagt 45 landskampe for ungdomslandsholdene, hvor Wierzba har scoret 179 mål. 

I årets kvalifikationsspil går Ringkøbing Håndbold ind med to point på kontoen, ligesom HH Elite, mens Sønderjyske og Skanderborg Håndbold begge har et enkelt point med over. Således starter Ajax Håndbold på pladsen som sorteper, da københavnerne har nul point med over. Ringkøbing starter lørdag deres kamp for overlevelse med en udebanetur til Skanderborg.