Hvem er Danmarks kommende håndboldprofiler? Fire ligatrænere kommer med fem skarpe bud

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Hvem er Danmarks kommende håndboldprofiler? Fire ligatrænere kommer med fem skarpe bud

Julie Scaglione fik sin håndboldopvækst i Hørning Håndbold og Skanderborg Håndbold, inden hun i 2021 skrev kontrakt med Ikast Håndbold.
Julie Scaglione fik sin håndboldopvækst i Hørning Håndbold og Skanderborg Håndbold, inden hun i 2021 skrev kontrakt med Ikast Håndbold.Profimedia
Slutspillet i den bedste danske kvindelige håndboldrække er nu i fuld gang, og mens de største profiler folder sig ud i kampen om det danske mesterskab, er der lejlighed til at tage de langsigtede briller på og undersøge, hvem der er morgendagens helt store danske stjerner i kvindeligaen.

Flashscore satte derfor fire af ligaens trænere i stævne til en snak om, hvem de ser som nogle af de kommende danske ligaprofiler, og mens der blev peget på en håndfuld oplagte kandidater, er der også nævnt mindre åbenlyse bud på talenter, der meget vel kan folde sig ud på højeste niveau i de kommende år.

I første omgang præsenteres her de oplagte bud, som panelet – bestående af Heine Eriksen fra Aarhus United, Jesper Holmris fra Ringkøbing Håndbold, Kasper Christensen fra Ikast Håndbold og Rasmus Overby fra København Håndbold – har udpeget.

Julie Scaglione, Ikast Håndbold – 18 år, venstreback

2 A-landskamp, 1 mål

4 U-landskampe, 22 mål

25 Y-landskampe, 179 mål

59 kampe i kvindeligaen, 132 mål, 62 assists

2 gange rundens hold i denne sæson

Det er svært at finde et talent i dansk håndbold, der er mere omtalt end Ikast Håndbolds 18-årige Julie Scaglione, og derfor har samtlige fire trænere i panelet peget på teenageren, der gør sig på venstrebacken i Ikast Håndbold.

Om sin ekstremt talentfulde venstreback fortæller Kasper Christensen: "Offensivt er hun både meget duelstærk og en meget, meget dygtig skytte, så lige nu gør hun sig selvfølgelig udelukkende bemærket offensivt, men vi tror også på, at hun over tid skal være en tovejsspiller, der lige så stille skal integreres i vores forsvar, og det er også et projekt, som Julie arbejder med."

Han bakkes op af Jesper Holmris, der drager paralleller til en af de helt store profiler tidligere i dansk håndbold: "Det er noget af det bedste, jeg har set siden helt tilbage til Katrine Fruelund. Det er et vanvittigt potentiale, hun har. Jeg havde selv Mette Tranborg, men spillemæssigt synes jeg, at hun kan endnu mere, selvom hun ikke har samme fysik. Hun skal have bygget noget på fysikken og defensiven, hvor Tranborg for eksempel var længere fremme, men det er fedt, når der kommer de der, hvor man tænker, hun kan blive en af verdens bedste. Og det kan hun blive."

Også Heine Eriksen har store roser til den unge bagspiller, og Aarhus United-chefen forudsagde helt korrekt, hvor mange i panelet, der ville pege på den 18-årige venstreback: "Hun er stadig U19-spiller, men det er jo fuldkommen uomtvisteligt, at hun selvfølgelig bliver en profil i ligaen. Hun indeholder spillemæssigt alle de kvaliteter, der skal til for at blive en profil, så det er uden diskussion, og jeg vil gerne vædde med, at hun bliver nævnt af alle."

Ligesom det nævnes af Scagliones egen cheftræner i Ikast, Kasper Christensen, er det dog nødvendigt at bygge på i visse aspekter af spillet, hvis man spørger Rasmus Overby: "Hun skal stadig bygge noget mere fysik på for at kunne stå imod forsvarsmæssigt, og det skal også være en prioritet for Ikast, at udvikle på hendes forsvarsmæssige kompetencer, så hun kan udvikle sig til en tovejsspiller."

Anna Kristensen, Team Esbjerg – 22 år, målvogter

21 A-landskampe, 0 mål 

11 U-landskampe, 1 mål

37 Y-landskampe, 4 mål

149 kampe i kvindeligaen, 11 mål, 92 assists

2 gange rundens hold i denne sæson

Tidligere på sæsonen skiftede Anna Kristensen Viborg HK ud med Team Esbjerg. Skiftet var allerede aftalt til at gå igennem denne sommer, men med en knæskade til Rikke Poulsen, samtidig med at Dinah Eckerle er gravid, blev Kristensens skifte til storklubben aktualiseret allerede i januar.

Det er allerede blevet til mere end 20 A-landsholdskampe for 22-årige Anna Kristensen, og derfor har både Kasper Christensen og Jesper Holmris peget på den stadig meget unge målvogter, der i næste ligakamp runder 150 kampe i den bedste danske række.

"Det er jo den fremtidige A-landsholdsmålmand. Det er hende, der gør, at vi kan være helt rolige ved den dag, hvor Sandra Toft vælger at sige, at hun ikke længere skal spille håndbold eller være på landsholdet, for så bliver det Anna Kristensen og Althea Reinhardt, der bliver målvogterne," pointerer Kasper Christensen.

"Hun er bare et af verdens største målvogtertalenter, men man glemmer bare lige det med Anna, at hun stadig kun er 22 år gammel," lyder det yderligere fra Ikast-trænere, der bakkes op af Jesper Holmris, der ligeledes har en kommentar til alderen: "Man plejer alligevel at sige, at målmænd er bedst, når de bliver lidt ældre. Hun er virkelig god, og det er i en tidlig alder."

Elma Halilcevic, Nykøbing F. Håndbold – 22 år, venstrefløj

20 A-landskampe, 25 mål

14 U-landskampe, 35 mål

26 Y-landskampe, 63 mål

129 kampe i kvindeligaen, 343 mål, 16 assists

6 gange rundens hold i denne sæson

Endnu en spiller, der allerede har rundet sin første snes landskampe, er NFH-venstrefløj Elma Halilcevic. Den 22-årige fløjspiller har siden sit skifte fra Team Esbjerg til Falster i 2021 med jævne mellemrum brændt danske halgulve af med forrygende præstationer.

Derfor har Rasmus Overby peget på Halilcevic som en af de kommende helt store profiler, og den 22-årige fløjspiller skifter da også til sommer tilværelsen i Nykøbing F. Håndbold ud med en plads i ligatruppen hos det fynske storhold i Odense Håndbold.

"Hun er bare helt enormt god til at score mål. I fodbold ville man sige, at hun var en enormt god angriber. Hun står altid på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, og så er hun enormt hurtig, så hun scorer rigtig mange mål på kontra. Hun har supergod springteknik, så hun får rigtig god vinkel på sit hop i forhold til at score på målmændene," lyder det fra Rasmus Overby om den målfarlige fløjspiller, der altså hele seks gange har været på rundens hold.

Michala Møller har trods sin alder på bare 23 år allerede mere end 20 landskampe på CV'et.
Michala Møller har trods sin alder på bare 23 år allerede mere end 20 landskampe på CV'et.Profimedia

Michala Møller, Team Esbjerg – 23 år, venstreback

23 A-landskampe, 21 mål

17 U-landskampe, 52 mål

32 Y-landskampe, 81 mål

136 kampe i kvindeligaen, 180 mål, 137 assists

Siden januar har Anna Kristensen altså været Esbjerg-spiller, og her er hun blevet klubkammerat med en ung venstreback, der ligeledes allerede har mere end 20 A-landskampe på CV’et, endda med 21 scoringer til følge.

Michala Møller er med sine allerede mange optrædener i den bedste danske række, hvor det er blevet til over 300 målinvolveringer som målscorer og oplægger, således blevet peget på af Heine Eriksen.

"Hun er allerede nu med på det danske A-landshold og spiller i Esbjerg, men hun er stadigvæk en ung spiller, og man kan nok ikke helt kalde hende en profil i ligaen endnu, fordi hun spiller på det her Esbjerg-hold, men på den lange bane tror jeg virkelig også, at hun bliver en stor profil. Hun er jo lidt kendt af alle," kommer det fra Heine Eriksen om den unge bagspiller.

Alberte Simonsen, Ringkøbing Håndbold – 23 år, stregspiller

76 kampe i kvindeligaen, 259 mål, 22 assists

7 gange rundens hold i denne sæson

På årets hold i kvindeligaen

Kun Viborg HK’s fantastiske norske højrefløj Emilie Hovden har optrådt flere gange på rundens hold i denne sæson, end Ringkøbing Håndbolds 23-årige stregspiller Alberte Simonsen har. Med hele syv optrædener på rundens hold, var Simonsen samtidig at finde på årets hold for anden sæson i træk.

Den ekstremt målfarlige stregspiller er derfor blevet udpeget af sin snart forhenværende træner i Ringkøbing, Jesper Holmris, for til sommer rykker Simonsen nemlig nordvest på, når hun tilslutter sig Viborg HK. Og viborgenserne kan godt glæde sig, hvis man spørger Jesper Holmris.

"Hun har et vildt instinkt, og jeg kender ikke nogen, der kan gribe umulige bolde, stadig holde balancen og så stadig afslutte med stor kvalitet. Hun har nogle spidskompetencer i angrebet. Hun er stadig ikke nogen super screeningsspiller, men hun kan så meget andet. Hun kan rykke i huller og gribe bolde i helt umulige situationer med nærmest ingen plads, som jeg nærmest ikke har set før," fortæller Jesper Holmris om den profilerede stregspiller, der dog aldrig har været udtaget til hverken ungdoms- eller A-landshold.

"Vi er stolte af, hvor langt hun er kommet i Ringkøbing, men hun er også klar til at tage næste skridt nu, og det bliver spændende at se, hvordan hun kommer til at gøre det i Viborg."

De frække bud

Fem helt oplagte kandidater til landets største kommende kvindelige håndboldstjerner findes altså i Julie Scaglione, Anna Kristensen, Michala Møller, Elma Halilcevic og Alberte Simonsen, der alle allerede er landsholdsspillere eller veletablerede profiler i den bedste danske række.

Men de fire cheftrænere har også langt mindre åbenlyse bud på potentielle kommende profiler, der blandt andet byder på to spillere, der endnu ikke har rundet et tocifret antal kampe i den bedste danske række, såvel som en kommende Viborg-spiller, der drager paralleller til Kristina Jørgensen.

Hvem de syv frække bud på fremtidens kvindelige danske håndboldprofiler er, afsløres i næste artikel, hvor de fire cheftrænere altså trækker på deres store indsigt i det danske håndboldlandskab, når de nævner spillere, der måske ikke er de mest velkendte ansigter for andre end de mest entusiastiske håndboldfans.