Uheld på uheld har ødelagt sæsonen for Skjern: Skader har skabt en masse uro på holdet

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Uheld på uheld har ødelagt sæsonen for Skjern: Skader har skabt en masse uro på holdet

Skjern har været plaget af skader: ”Det har været en udfordrende sæson”
Skjern har været plaget af skader: ”Det har været en udfordrende sæson”Profimedia
De vestjyske dobbelte DM-guldvindere fra Skjern har ikke haft en nem sæson, der har bestået af ujævne præstationer og et fyldt lazaret.

Skjern Håndbold har i mange år været en fast bestanddel af den bedste danske håndboldrække. Den vestjyske klub er også en af landets største. Fakstisk kalder klubben sig selv for verdens mindste storklub på deres egen X-profil, men i denne sæson har de været langt fra det ønskede niveau. 

Tabellen lyver ikke, og den kan berette om, at Skjern er hele 19 point efter Aalborg på førstepladsen og 12 point fra Fredericia på andenpladsen. Skjern-cheftræner Mathias Madsen har i et interview med Flashcore.dk fortalt lidt om, hvorfor det har været så svært i år.

”Uha, det har jo været udfordrende sæson, hvor vi har været plaget af skader og sygdom, som har sat sit præg på holdet.” fortæller Mathias Madsen og fortsætter:

”Vi er ikke tilfredse med den position, vi har, men vi må også erkende, at vores skadeshistorik i sæsonen har gjort det meget svært for os.”

Mathias Madsen har ikke altid kunnet stille med det allerstærkeste hold, og de mange tvungne udskiftninger har ifølge cheftræneren medført, at der har manglet en del stabilitet på holdet.

”Som håndboldtræner vil man gerne have noget ro og rytme, men når der skiftevis er folk ude med skader, så skaber det uro, og det gør det svært.” 

I november måned stod det så skidt til på skadesfronte, at Mathias Madsen kun kunne stille med 12 spillere i truppen til Europa League-kampen mod RK Nexe. Skjern-trænerteamet måtte altså se bort fra Lasse Mikkelsen, Lasse Uth, Emil Bergholt, Senjamin Buric, Eivind Tangen, Jakob Rasmussen og Mads Bjergfeldt. Flere af de spillere er stadig skadet.

Skal levere store præstationer

Selvom Skjern-holdet har været hårdt ramt på skadesfronten, så er det dog alligevel lykkes dem at sikre sig en plads i medaljespillet, hvor de bedste otte hold skal dyste om DM-guld.

Hvis Skjern skal gøre sig nogen som helst forhåbninger om sølvtøj, så kræver det nogle solide kampe mod nogle stærke modstandere. Og selvom Mathias Madsen tror på sit holds kvaliteter, så anerkender han også konkurrenternes styrke.

”Vi har en trup, der har evnerne til at være med mod de bedste. Vi har eksempelvis slået Bjerringbro-Silkeborg to gange i denne sæson. Samtidig har vi også stor respekt for det, som de andre hold har præsteret.”

Udgangspunktet er bestemt heller ikke nemt for DM-guldvinderne fra 2018.

”Vi ved allerede, at vi ikke får nogen point med over i slutspillet, og når man ikke gør det, så kræver det, at vi leverer nogle store præstationer.”

Der er masser at tage fat på for Mathias Madsen. I løbet af sæsonen har der ikke været så stor forskel på, hvor mange mål Skjern har scoret og hvor mange, de har indkasseret. Med en målscore på 706-700 er det svært at følge med i toppen. Der er ti hold, der har lukket flere mål ind end Skjern og otte hold, der har scoret flere, og det mener Mathias Madsen ikke kan give mere end en plads cirka i midten af rækken.

”Det passer jo meget godt med vores placering i tabellen. Normalt er vi jo et hold, der lukker relativt få mål ind, men den manglende stabilitet på holdet har også gjort, at vi har indkasseret lidt mere end normalt,. Det er også forklaringen på, hvorfor vi måske ikke har scoret helt så mange mål selv.” 

Ikke alt er dårligt

Skjern får formentlig svært ved at følge op på sidste års samlede fjerdeplads i Ligaen. Skader har stadig en indflydelse på holdet, men de har stadig en god chance for at slutte sæsonen flot af. De er nemlig klar til European League-kvartfinalerne.

”Det er klart, at når man går ind i et slutspil, så vil man jo gerne have alle spillere med, men der må vi erkende, at det kommer vi ikke til.”

”Men det er lykkes os at komme i top-8, og vi er kommet i kvartfinalen i Europa League.”

Noget andet, som Skjern også kan trøste sig med er, at de allerede er sikre på, at være en del af top-8 inden sidste grundspilskamp mod Kolding. Det betyder nemlig, at Mathias Madsen får muligheden for at give lidt nye spillere chancen, mens andre får en tiltrængt pause.

”Vi kommer til at spare nogle spillere i kampen mod Kolding. Det er ikke så vigtigt, om vi bliver nummer seks eller nummer syv."

"Det betyder, at nogle af de nye får mulighed for at lære holdet bedre at kende.”

Kampen mod Kolding spilles lørdag klokken 16:00, og du kan følge kampen her.