Team Esbjerg åbner CL-togt med vigtig hjemmesejr

Team Esbjerg åbner CL-togt med vigtig hjemmesejrProfimedia
Landstræner Jesper Jensen er gået i gang med sin sidste sæson som cheftræner for Team Esbjerg. Dermed er det sidste chance for ham til at føre holdet til en medalje i Champions League efter to fjerdepladser i træk.

Søndag fik vestjyderne en god start på Europas mest prestigefulde klubturnering, da man hjemme slog rumænske Rapid Bucuresti med 30-28 efter 16-12 ved pausen.

Rumænerne under dansk ledelse ved cheftræner Kim Rasmussen og med Mathilde Neesgaard på banen bed fra sig, men måtte notere et nederlag.

Begge hold spillede sig frem til rigeligt med chancer gennem det meste af første halvleg, hvor især Henny Reistad og Kristine Breistøl bar vestjyderne offensivt.

De to norske storskytter smækkede ti bolde i kassen på samlet set 14 forsøg.

Gæsterne fordelte scoringerne mere mellem spillerne, og trods besvær med at holde de to nordmænd, så det ved 12-12 fire minutter fra pause ud til, at Kim Rasmussen kunne være godt tilfreds med holdet halvvejs.

På de fire minutter trykkede Esbjerg dog på speederen. Med fire scoringer på stribe tog danskerne en føring på 16-12 med i omklædningsrummet.

Rumænerne fik efter pausen bedre styr på Esbjergs skytter, også fordi Reistad måtte udgå med en fodskade, men det betød blot, at der blev mere plads andre steder på banen.

Sanna Solberg-Isaksen og Marit Røsberg Jacobsen på fløjene begyndte at byde ind, og især sidstnævnte lod sig fodre fornemt af Nora Mørk.

Rapid Bucuresti nåede aldrig tættere på end to måls afstand, som det også sluttede med.

Ikast Håndbold i samme gruppe vandt sin første kamp over de tredobbelte CL-vindere fra Vipers Kristiansand, mens Odense Håndbold tabte premiererunden mod CSM Bucuresti.