Græsk ekspert om David Nielsens "selvmords-mission": Han var præsidentens førstevalg"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Græsk ekspert om David Nielsens "selvmords-mission": Han var præsidentens førstevalg"

Græsk ekspert om David Nielsens "selvmords-mission" i Kifisia: "Alle odds er i mod ham
Græsk ekspert om David Nielsens "selvmords-mission" i Kifisia: "Alle odds er i mod hamProfimedia
Den græske fodbold- journalist Konstantinos Lianos, der til daglig arbejder for "The Sun", siger i et interview med Flashscore.dk, at David Nielsen står over for en voldsom opgave i Grækenland, hvis han skal redde Kifisia fra nedrykning, og at tålmodigheden med den tidligere AGF-træner, der har været arbejdsløs i halvandet år, er næsten ikke-eksisterende.

I sidste uge blev det annonceret, at David Nielsen overtager trænersædet i den græske klub, Kifisia, der ligger sidst i den bedste græske række. Dermed overtager han det varme sæde efter Giannis Anastasiou, der blev fyret efter fire nederlag i træk

Holdet har gennemgået en voldsom udvikling siden præsidenten Christos Pritsas overtog klubben i 2018, da de var et amatørhold og spillede i fjerde division. Men de har unægtelig fået en hård start på livet i den bedste græske række, hvor de kun er noteret for en enkelt sejr. Derfor venter der også David Nielsen en voldsom opgave, hvis han skal styre Kifisia tilbage på ret kurs, siger Konstantinos Lianos.

”De hentede ikke færre end 18 spillere før starten på denne sæson, og det er klart, at Nielsen har brug for lang tid for at få bygget holdet op, problemet er bare at i Grækenland er lunten meget kort og der er absolut ingen tålmodighed med trænere. Tålmodighed er ikke et ord, der findes i det græske alfabet. Panathinaikos (som regnes som en af de mere organiserede græske klubber) har i øjeblikket deres 6.træner i 16 måneder, så du kan forestille dig, hvordan situationen er hos de mindre hold”, siger Kontantinos Lianos og uddyber:

”Han har kontrakt til sommer, så det eneste han skal fokusere på er overlevelse, Hvis det lykkes, bliver hans kontrakt forlænget, ellers bliver han fyret. Alle oddsene er imod David Nielsen, jeg ved ikke helt hvordan situationen var hos Strømgodset eller Lyngby, da han overtog dem, men det her bliver en voldsom opgave, og han skal vise resultater meget hurtigt. Men der er ingen forventninger til ham for det virker som en meget svær opgave", siger Lianos, der også understreger at bundklubber i Grækenland altid har det svært.

Sotiris Ninis er en af stjernerne i Davis Nielsens trup
Sotiris Ninis er en af stjernerne i Davis Nielsens trupProfimedia

Ydmyge omgivelser

"Man bliver nødt til at sige, at når det kommer til lavere klubber i Grækenland, så er chancerne for at de bliver uretfærdigt behandlet af dommere og ting, som de ikke har nogen kontrol over, meget større end hvis de var en Top 4 klub."

Klubben opererer i meget ydmyge rammer, hvor den normale hjemmebane er i så ringe stand, at den ikke er blevet godkendt til den øverste liga i Grækenland. Derfor er klubben nødsaget til at spille sine kampe i Lamia, en halv times kørsel fra Kifisia, hvor spillerne også er nødsaget til at træne, da klubben ikke har sit eget træningsanlæg.

"Der er meget få græske klubber, der har deres egen træningsbane, ikke engang det græske landshold har deres egen. I Skandinavien er det helt normalt at alle hold har deres egen træningsbane, men i Grækenland er det usædvanligt", siger Lianos således. 

Truppen rummer spændende navne som Giannis Masouras, som i øjeblikket ifølge statistikkerne er den bedste høje back i Grækenland. Samtidig har klubben købt den islandske landsholdsmålmand Ögmundur Kristinsson, den tidligere Manchester United midterforsvarer Morgan Schneiderlin samt den græske midtbane-virtuos Sotiris Ninis, der tiligere blev kaldt "den græske Messi", men som senere tabte form grundet skader og manglende disciplin. Det er bl.a. mellem disse spillere, at Nielsen skal finde sin mest slagkraftige opstilling, men der er stor tiltro til Nielsens evner i det græske, understreger Lianos. 

Rene Henriksen og og Jan Michaelsen anbefalede David Nielsen

Konstantinos Lianos er selv født i Kifisia og har i den grad fingereren på pulsen i forhold til, hvad der fik klubben til at kigge i David Nielsens retning. 

"Grunden til at de har købt ham er, at han har aldrig rykket ned med en klub, og det er specielt det arbejde, han lavede i Strømgodset og Lyngby, hvor han udviklede to klubber i overhængende nedrykningsfare i meget positiv retnining, der gjorde ham interessant i Kifisia."

"For Stefanos Potsolis (CEO i Kifisia) var Nielsen altid førstevalg", siger Konstantinos Lianos og siger, at den endelige beslutning om at hente David Nielsen til klubben blev taget efter Potsolis havde henvendt sig til sine to tidligere danske holdkammerater i Panathinaikos, Rene Henriksen og og Jan Michaelsen (med hvem han vandt "The Double i Grækenland i 2004), og begge anbefalede David Nielsen på det kraftigste. 

Lianos understreger at det kan blive til Nielsens fordel, at den græske liga i øjeblikket ramt af en dommer-strejke. De græske dommere har meddelt, at de ikke vil dømme de kommende ligakampe i protest over de farlige arbejdsvilkår efter voldsom tilskuerballade, og beskyldninger for korruption og matchfixing. Det kan give Nielsen ekstra tid til at arbejde med truppen, og samtidig får han mulighed for at forberede sig på vinterens transfervidue, som Lianos beskriver som "David Nielsens vigtigste transfer-vindue i hans karriere".

Som allerede nævnt understreger Lianos, at det bliver en kæmpe opgave for David Nielsen i Grækenland, men at det også kan ende med at få en enorm betydning for hans karriere, hvis han får succes i det græske. 

"Prøv at se på Olympiakos’ nuværende træner, Carlos Carvalhal. "Han startede i Asteros Tripolis (en lille græsk klub) og har siden været i klubber som Sporting Lissabon, Besiktas og Braga, så hvis David Nielsen gør det godt i Kifisia, så kan det blive et fantastisk springbræt for ham", slutter Konstantinos Lianos.