Ubeskrevet amerikaner slutter 53 slag over par i Dubai: Burde ikke kunne ske

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ubeskrevet amerikaner slutter 53 slag over par i Dubai: Burde ikke kunne ske

Ubeskrevet amerikaner slutter 53 slag over par i Dubai: Burde ikke kunne ske
Ubeskrevet amerikaner slutter 53 slag over par i Dubai: Burde ikke kunne skeProfimedia
Golfturneringen Dubai Invitational blev søndag afsluttet med fjerde og sidste runde, og den blev ikke specielt opløftende for de seks danskere.

Den engelske Ryder Cup-profil Tommy Fleetwood triumferede efter en tæt afslutning, men også manden i den stik modsatte ende af stillingen stjal en del opmærksomhed.

Mere om sidstnævnte senere.

Flere danskere blandede sig i løbet af ugen i toppen, men efter en blandet afslutning endte Thorbjørn Olesen som bedste dansker på en delt ottendeplads med en samlet score på 12 slag under banens par.

Det var syv slag efter Fleetwood.

Rasmus Højgaard blev nummer 11, mens Nicolai Højgaard, Jeff Winther, Thomas Bjørn og Marcus Helligkilde alle sluttede uden for top-25.

Alle var dog både længder og oceaner bedre end nummer 60 og sidst.

Den 54-årige amerikaner Ken Weyand sluttede således med et scorekort, der i løbet af de fire runder talte 25 bogeys, 13 dobbeltbogeys eller dårligere og beskedne 2 birdies.

Det gav ham en samlet score på 53 slag over banens par, hvilket var 39 slag efter den næstdårligste spiller, svenske Jens Dantorp, og hele 72 slag efter Fleetwood.

Det er uhørte tal for en turnering på DP World Tour.

Forklaringen er, at Weyand var en af to sponsorinviterede spillere i det 60 mand store felt. Den anden var Thomas Bjørn, som dog trods alt sluttede midt i feltet.

Og modsat Bjørn har Weyand ingen stor og glorværdig karriere bag sig. Han er direktør i privat golfklub, som basketballlegenden Michael Jordan ejer, men derudover er det svært at finde ret meget om ham på et bare nogenlunde niveau golfmæssigt.

Sponsorinviterede spillere er som oftest unge stjerneskud, aldrende stjerner, lokale helte eller spillere, der på anden måde kan skabe opmærksomhed omkring turneringen.

Umiddelbart er det vanskeligt at få øje på, hvilken af disse bokse Ken Weyand skulle høre til - ud over at han naturligvis har fået opmærksomhed.

Englænderen Eddie Pepperell, der spiller på DP World Tour, men ikke var i feltet i Dubai, gav sin mening til kende allerede torsdag, da Ken Weyand lagde ud med en runde i 16 slag over par.

"Et begrænset felt, og gamle Ken Weyand får en invitation og gør dette. Jeg er ligeglad med, om han er Ken fra Barbie. Det burde ikke ske," skrev Pepperell på det sociale medie X