Generalprøve før muligt VM-bud: Saudi-Arabien ser ud til at blive vært for Asian Cup

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Generalprøve før muligt VM-bud: Saudi-Arabien ser ud til at blive vært for Asian Cup

Tre gange har Saudi-Arabien vundet de asiatiske mesterskaber i fodbold, senest i 1996.
Tre gange har Saudi-Arabien vundet de asiatiske mesterskaber i fodbold, senest i 1996.Patricia de Melo Moreira/AFP
Saudi-Arabien forsøger i disse år at skaffe adskillige store sportsbegivenheder til landet, og meget tyder på, at landet skal være vært for endnu en stor turnering i 2027.

Mandag meddelte Asiens Fodboldforbund (AFC) på sin hjemmeside, at Indien har trukket sit bud på værtskabet, og dermed er Saudi-Arabiens kandidatur det eneste tilbageværende.

Til februar skal det formelt besluttes, hvor fodboldturneringen skal lægges.

Qatar er forsvarende vinder af Asian Cup, som senest blev afholdt i Forenede Arabiske Emirater i 2019. Næste år skal Qatar selv være vært og benytte nogle af de stadioner, der har lagt græs til VM-slutrundens kampe.

Saudi-Arabien overraskede ved det igangværende verdensmesterskab ved at slå Argentina 2-1 i første gruppekamp. Siden løb holdet dog ind i to nederlag og røg ud.

Sammen med Egypten og Grækenland har Saudi-Arabien drøftet muligheden for at stå for VM i 2030.

I oktober kom det frem, at den futuristiske storby Neom i Saudi-Arabien skal være vært for de asiatiske vinterlege i 2029.

I England blev Premier League-klubben Newcastle sidste år opkøbt af Public Investment Fund, der kontrolleres af den saudiarabiske stat. Og sportsministeren i Saudi-Arabien, prins Abdulaziz bin Turki Al-Faisal, har udtrykt ønske om, at rige saudiarabiske investorer køber Liverpool og Manchester United.

Også i golfverdenen er Saudi-Arabien blevet en markant faktor, da den nye golftour LIV Golf er finansieret af milliarder fra Saudi-Arabien.

Her lokkes store golfstjerner til at droppe mere kendte turneringer til fordel for de nye, hvor pengepræmierne er markant større.