Fransk VM-stjerne skifter til ungarsk storhold: Forlader en potentielt synkende polsk skude

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Fransk VM-stjerne skifter til ungarsk storhold: Forlader en potentielt synkende polsk skude

Nedim Remili, her i aktion mod Aalborg Håndbold, er seks gange blevet fransk mester med PSG. I Kielce nåede han ikke at spille en hel sæson.
Nedim Remili, her i aktion mod Aalborg Håndbold, er seks gange blevet fransk mester med PSG. I Kielce nåede han ikke at spille en hel sæson. Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Rasmus Lauge kan se frem til at spille sammen med en af sine modstandere fra årets VM-finale, hvor den danske bagspiller brændte halgulvet fuldkommen af. Franske Nedim Remili er således skiftet fra én storklub til en anden, fra polske Kielce til ungarske Veszprém.

Blandt de helt store oplevelser ved årets VM i Polen og Sverige var 27-årige franske Nedim Remili. Bagspilleren var franskmændenes næstmest scorende spiller i turneringen, endda uden at tage ét eneste straffekast modsat Frankrigs topscorer Kentin Mahé.

Ovenpå de fine præstationer, der altså bragte Frankrig til finale, hvor Danmark blev franskmændenes banemænd, blev Remili da også udtaget til turneringens hold som playmaker, hvor den stærke franskmand spillede stort set hvert et minut af turneringen.

Nu har franskmanden så fået sig en ny arbejdsgiver, for onsdag aften kunne den ungarske storklub Veszprém offentliggøre, at de har hentet Remili på en seksårig kontrakt.

Remili tiltræder straks den ungarske storklub, der i de seneste to sæsoner dog har måttet se Pick Szeged løbe med det ungarske mesterskab.

Skiftet kommer ovenpå stor usikkerhed om fremtiden i Remilis nu forhenværende klub, den polske storklub Kielce, hvor man endnu ikke har fundet en ny storsponsor til den kommende sæson, efter den tidligere storsponsor, bryggeriet Łomża, i slutningen af 2022 trak sig.

Den 27-årige bagspiller, der tidligere i karrieren har spillet for både hjembyen Créteil og det franske storhold Paris Saint-Germain, var ellers skiftet til Kielce op til denne sæson, men Veszprém har altså valgt at benytte kaosset i den polske klub til at forstærke sig.

I Veszprém, lidt nord for Balatonsøen, bliver Remili holdkammerater med blandt andre danske Rasmus Lauge, og måske har Veszprém stærkt brug for Remilis evner, for kort efter at have offentliggjort handlen af Remili, tabte ungarerne således til GOG i Champions League.

Veszpréms serbiske cheftræner, Momir Ilić, må dog vente lidt endnu med at tage Remili i brug i Champions League-regi, da franskmanden først må bringes i spil i knockoutfasen efter allerede at have repræsenteret Kielce i gruppespillet.

Til gengæld kan Ilić så glæde sig over, at Remili kan spæde til i jagten på at genvinde det ungarske mesterskab, som Veszprém altså ikke har vundet siden 2019. I den hjemlige liga har Veszprém dog vundet 13 ud af 13 kampe hidtil og indtager dermed andenpladsen efter Pick Szeged, der har spillet to kampe mere og vundet én mere end Remilis nye klub.