VM semifinale, Australien mod England: 130 års rivalisering kogt ned til 90 minutter

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

VM semifinale, Australien mod England: 130 års rivalisering kogt ned til 90 minutter

England mod Australien: Løverne går efter VM-finalen for kvinder
England mod Australien: Løverne går efter VM-finalen for kvinderProfimedia
Australien går efter at blive den første værtsnation, der vinder VM for kvinder siden århundredeskiftet, men i skikkelse af de engelske europamestre står de over for deres største test hid til i turneringen.

Tilskyndet af et utvivlsomt larmende Sydney-publikum står Australien på randen af endnu mere historie, og England står i vejen for, hvad der vil være deres første VM-finale nogensinde.

Bare det at komme blandt de sidste fire er første gang for "the Matildas", som indløste deres billet til dette opgør med en straffesparksejr over Frankrig efter 0-0 i 120 minutter.

Og det er stærke defensive præstationer, der har bragt Australien så langt, da de er det eneste hold i semifinalerne, der har holdt nettet rent fire gange på deres vej til semifinalen.

Sidste gang disse nationer mødtes endte det med en australsk 2-0-sejr i april 2023, der gav Tony Gustavssons hold den psykologiske fordel forud for dette store opgør.

Selv om England er nået til semifinalen, har holdet ikke været overbevisende på vejen hertil.

Bortset fra en 6-1-sejr over Kina har løvindernes tre andre turneringssejre alle været med et enkelt måls forskel, og Sarina Wiegman undrer sig over, hvad der er sket med de nuværende europamestre, som var bagud mod Colombia i kvartfinalen før de fandt tilbage til deres "overfalds-fodbold", der skaffede dem en plads i semifinalen.

Wiegman er klar over at det engelske hold står over for en stor opgave mod australierne, og beskriver det som en "udekamp" i betragtning af mængden af de australske tilhængere, der vil fylde Stadium Australia.

Det kan vise sig at være en psykologisk barriere at overvinde for England, da selv hjemmebanefordelen ikke hjalp dem i deres førnævnte nederlag til Australien i april, et resultat, som er deres eneste nederlag siden april 2021.

Fowler mod Russo
Fowler mod RussoOpta by StatsPerform / AFP

Spillere at holde øje med: Australiens Mary Fowler har udviklet sig til at være en af Australiens allerstørste profiler og har bidraget til mål i tre af sine sidste fem optrædener (G2, A1), hvor begge mål kom efter pausen.

Alessia Russo var Englands helt i kvartfinalen og har samlet flere skud på mål (11) end nogen anden spiller ved dette VM. Russo er noteret for ti scoringer for det engelske landshold, og hver gang hun har scoret, har holdet også vundet. 

Hot statistik: Kun i to af Australiens seneste 13 landskampe har begge hold scoret.

Følg kampen her med Flashscore.