Spaniens landstræner nægter at svare på spørgsmål om mytteri forud for VM-finalen

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Spaniens landstræner nægter at svare på spørgsmål om mytteri forud for VM-finalen

Spaniens landstræner nægter at svare på spørgsmål om mytteri forud for VM-finalen
Spaniens landstræner nægter at svare på spørgsmål om mytteri forud for VM-finalenProfimedia
Spaniens landstræner Jorge Vilda (42) nægtede lørdag at svare på spørgsmål om mytteriet i hans trup tidligere på året og sagde, at hans hold stod sammen, og var fast besluttet på at vinde Spaniens første VM for kvinder.

La Rojas vej til finalen mod England på søndag er så meget desto mere bemærkelsesværdig, da et dusin af deres bedste spillere ikke rejste Down Under, efter at de trak sig fra landsholdet i en strid om kulturen på holdet.

"Næste spørgsmål, tak," var Vildas kortfattede svar på journalisternes første forsøg på at lokke et svar ud af ham om emnet.

Yderligere forsøg på at komme ind på sagen blev pareret af Vilda, men han var parat til at dele nogle tanker om stemningen i lejren.

"Lige fra begyndelsen har spillerne stået sammen, og de har arbejdet hårdt," sagde han.

"Jeg tror, at i dag bliver den 65. træningssession, og de er alle gået rigtig godt. Og det har afspejlet sig i det, der er sket på banen.

"Det har været ekstraordinært. De vil have minder for resten af deres liv, de har nydt det, de har haft det sjovt. Vi har været sammen, og i morgen vil vi fejre det sammen."

Midterforsvareren Irene Paredes var en af de tre seniorspillere, der udtalte sig til støtte for de spillere, der havde rettet en skarp kritik af landstræneren, men som senere blev reintegreret i truppen, og hun gentog trænerens ord om sammenholdet i lejren.

"Det er et hold," sagde hun. "Det har udviklet sig i løbet af de sidste par år med veteraner og unge spillere, der spiller deres rolle.

"Vi har tillid til os selv, og vi arbejder meget hårdt. Og det har givet os muligheden for at kunne spille i finalen i morgen."

Finalen starter kl. 12:00 CET på søndag.
Finalen starter kl. 12:00 CET på søndag.Reuters, StatsPerform

Paredes sagde, at de var blevet opmuntret af beskeder om støtte hjemmefra og håbede, at deres vej til finalen ville cementere en permanent plads i den spanske fodboldkultur for kvindernes fodbold.

"Spanien har altid været et fodboldelskende land," sagde hun.

"Vi er vokset op med fodbold i samfundet, men det var ikke vores område - eller det var i hvert fald sådan, de fik os til at føle det. Der var altid forhindringer, og vi blev trænet af folk, der var tilbageholdende med at træne os.

"Så det er vigtigt for alle at vide, at vi kan spille i VM-finaler, og at vi er rollemodeller."

Spaniens vej til finalen
Spaniens vej til finalenFlashscore

Paredes sagde, at holdet forberedte sig til søndagens kamp mod europamestrene på Stadium Australia, som om det var en hvilken som helst anden kamp.

"Der er ingen nerver," sagde hun.

"Måske vil der være det i morgen, men det er kun naturligt ved en begivenhed som denne. Processen er at fokusere på kampen, at træne godt og at prøve at nyde det."

Det sidste forsøg på at få Vilda i tale om boykotten udløste et robust svar fra træneren.

"Det, vi ønsker at gøre i morgen, er at være de bedste i verden," sagde han.

"Og det gør vi ved at vinde finalen."