Erik Sviatchenko og Houston vinder US Open Cup over Inter Miami uden Messi

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Erik Sviatchenko og Houston vinder US Open Cup over Inter Miami uden Messi
Stor glæde hos Houston Dynamos
Stor glæde hos Houston Dynamos
Profimedia
Houston Dynamo besejrede Inter Miami 2-1, og vandt US Open Cup onsdag, med en skadet Lionel Messi på tribunen på DRV PNK Stadium. Danske Erik Sviatchenko fik fuld tid for Houston

Uden Messi og hans tidligere holdkammerat i Barcelona, Jordi Alba, havde Miami svært ved at hamle op med et initiativrigt Houston-hold og kunne ikke klage over resultatet.

Miamis medejer David Beckham, som så kampen sammen med sin tidligere holdkammerat i Real Madrid, Zinedine Zidane, havde håbet på endnu en festlig aften efter holdets Leagues Cup-triumf i sidste måned.

Men Miami manglede intensitet og ideer, da de blev kørt over af Ben Olsens imponerende Houston-hold.

Der er ikke givet nogen klar forklaring på Messis skade med henvisninger til "muskeltræthed", efterfulgt af snak fra træner Gerardo Martino om "ar" fra en gammel skade.

"Det var ikke klogt for ham at spille, vi kunne ikke engang overveje at spille ham i et par minutter, fordi vi ville tage risici," sagde Martino efter kampen.

Den tidligere Barcelona- og Argentina-træner sagde, at han forventede, at Messi ville være med på et tidspunkt i de kommende fem kampe, som Miami har tilbage i MLS-sæsonen.

"Han kommer helt sikkert til at spille, før ligaen er slut. Vi vil tage kamp for kamp og se, hvordan det går, og om den medicinske afdeling kan give ham grønt lys til at spille uden nogen risiko," tilføjede han.

Inter Miamis angriber Lionel Messi ser på fra loungen.
AFP

Martino sagde i mellemtiden, at Miamis sæson endelig var begyndt at indhente dem.

"Jeg synes, det var et meget udmattet hold, det er virkeligheden," sagde han. "Virkeligheden er, at vi kommer til at mærke konsekvenserne af så mange kampe."

Uden Messi at bekymre sig om, var Houston på toppen fra starten, og flyttede bolden rundt med selvtillid og formål, mens Miami kæmpede for at få fodfæste.

Drake Callender blev tvunget ud i en dobbeltredning, da Nelson Quinones skød mod fjerneste stolpe, Miami-keeperen parerede skuddet, og gjorde det derefter godt for at få benene på opfølgningen fra Corey Bair.

Houston tog føringen i det 24. minut med et perfekt kontraangreb, der sluttede med, at brasilianske Artur serverede bolden for den overlappende Griffin Dorsey, som skød bolden ind ved nærmeste stolpe.

Fuldstændig dominerende

Danske Erik Sviatchenko spillede hele kampen for et Houston-hold, der var fuldstændig dominerende og sendte bolden rundt med en hurtighed, der fik Miami til at jage skygger, og det varede ikke længe, før de havde fordoblet deres føring.

Den colombianske kantspiller Quinones skar ind i feltet fra venstre side, og Miamis højreback DeAndre Yedlins desperate udfald fik ham til at styrte til jorden. Den franske angriber Amine Bassi viste ingen nåde fra pletten, og gjorde det til 2-0.

Amine Bassi fra Houston Dynamo scorer et mål.
AFP

Martino foretog to ændringer i pausen og bragte den venezuelanske angriber Josef Martinez, og den ecuadorianske midtbanespiller Dixon Arroyo på banen.

Martinez havde en chance for at bringe Miami tilbage i kampen i det 56. minut, da han headede forbi fra en god position, før Benjamin Cremaschi tvang Dynamo-keeper Andrew Tarbell ud i en redning.

Da Inter pressede på i jagten på et mål, trak Houston fra, og så ud til at have afgjort kampen, da Quinones scorede efter at være blevet sat op af Bassi, men målet blev annulleret for offside efter en VAR-gennemgang.

Martinez gav Miami lidt håb med et mål i overtiden, efter at han fik fat i en bold fra argentinske Facundo Farias.

Det var dog for lidt, og for sent fra Miamis side, og Houston vandt fortjent deres anden US Open Cup og tilføjede endnu et trofæ, som det de fik i 2018.

Houston Dynamo fejrer sejren i US Open Cup-finalen 2023.
AFP

Miami havde vundet Leagues Cup i sidste måned med Messi i en fremtrædende rolle, men de skal nu kæmpe for at komme med i Major League Soccer-playoffs med usikkerhed om deres argentinske stjernes fysiske status.

Houstons træner Ben Olsen sagde, at hans hold havde udnyttet fraværet af Messi og Alba.

"Vi forberedte os hele ugen på Messi og Alba, og lad os være ærlige, de er et andet hold (med dem, red.). Jeg tror, de savnede ham, og de savnede Alba," sagde han.