OL-drøm lever for danske fodboldkvinder efter nervøs ny sejr over Wales

OL-drøm lever for danske fodboldkvinder efter ny sejr over Wales
OL-drøm lever for danske fodboldkvinder efter ny sejr over WalesBo Amstrup/Ritzau Scanpix
Danmark kom et skridt videre drømmen om OL i Paris, da de på mål af Amalie Vangsgaard og Sofie Bredgaard fik en smal 2-1 sejr i hus på hjemmebane mod Wales i Nations League.

Danmark var længe på sikker sejrskurs, men en Wales-reducering skabte unødvendig spænding til sidst.

Det danske kvindelandshold i fodbold var i størstedelen af kampen klart bedre end Wales, der tirsdag blev besejret 2-1 på hjemmebane i Viborg.

Sejren kunne været blevet større, men manglende skarphed gjorde, at Danmark kun kom på tavlen to gange i Nations League-opgøret.

Samtidig sørgede en stor dansk forsvarsfejl for, at der til sidst kom unødvendig spænding i opgøret.

Med sejren har Danmark fortsat maksimumpoint i Nations League-gruppen, 12 point efter fire af de seks kampe.

Danmark - Wales - Kamp-statistik
Danmark - Wales - Kamp-statistikFlashare

Tyskland følger efter med seks point og en kamp i hånden og er den hårdeste konkurrent i duellen om at kunne komme til OL i Paris næste år.

Wales er fortsat uden point i gruppen.

Tyskerne møder senere tirsdag Island på udebane i det andet opgør i gruppen.

Vinderen af gruppen skal spille en semifinalekamp efterfølgende, hvor der er en billet til OL i 2024 på spil.

Danmark satte sig fra start på spilovertaget i kampen tirsdag aften. Wales stod langt tilbage, og forsøgte at gøre det svært for de danske kvinder at skabe noget.

Efter en lille halv time fik kom der hul på bylden, da Amalie Vangsgaard flot stangede et indlæg fra Sofie Bredgaard i kassen ved forreste stolpe.

Vangsgaard har virkelig fundet vej til netmaskerne på landsholdet i den seneste periode. Ved den seneste samling i september blev hun dobbelt målscorer i 2-0-sejren over Tyskland.

Det var tydeligt, at Danmark spillede mere frit efter 1-0-scoringen og fem minutter inden pausen fordoblede Bredgaard, der havde lagt op til det første mål, den danske føring.

Danmark - Wales - Holdopstillinger
Danmark - Wales - HoldopstillingerFlashare

Mille Gejl lagde efter et flot forarbejde bolden til rette for Sofie Bredgaard i det walisiske felt, og Bredgaard lagde den sikkert over i det fjerne hjørne.

Med lidt mere kvalitet i afslutningerne kunne Danmark snildt have gået til pause med en større føring.

Fra anden halvlegs begyndelse fortsatte kampbilledet som i første halvleg.

Danmark var i klar kontrol og sad på det meste spil og chancer, men manglede den sidste skarphed i afslutningerne for at udbygge føringen.

Med små 20 minutter igen kom Wales tilbage i opgøret, da gæsterne ud af ingenting reducerede til 1-2.

En stor fejl af Isabella Obaze i det danske opbygningsspil blev straffet konsekvent af walisernes Jessica Fishlock, der sparkede bolden sikkert ind bag Lene Christensen i det danske mål.

Reduceringen fra Wales skabte en usikkerhed i det danske hold, der ikke længere spillede med samme sikkerhed og overskud, som tilfældet havde været hidtil.

På trods af dansk nervøsitet formåede Wales ikke at komme tæt på 2-2-udligningen.