Italien skarpest i kampen om tredjepladsen ved Nations League mod tamme Holland

Federico Chiesa lukkede kampen med scoringen t til 3-1
Federico Chiesa lukkede kampen med scoringen t til 3-1Photo by SIMON WOHLFAHRT / AFP
Holland og Italien skulle afgøre hvem der endte på tredjepladsen i Nations League. Efter en halv tam affære, hvor tempoet var ganske adstadigt, kunne Italien trække sig sejrsrigt ud efter en 3-2 sejr.

Italiensk effektivitet

Holland havde en enkelt ændring, da målscorer Noa Lang fik chancen i stedet for Teun Koopmeiners.

Italien havde omvendt hele syv ændringer på Roberto Mancinis hold, blandt andet en debutant i form af midtstopperen Alessandro Buongiorno.

Startopstillingerne
StartopstillingerneFlashscore

Trods de mange nye kom italienerne bedst fra start og allerede efter seks minutter bragte Federico Dimarco med en sublim afslutning Italien foran med 1-0.

Kampens åbning foregik ellers i et adstadigt tempo. Det hjalp heller ikke på stemningen på lægterne, at hjemmeholdet hurtigt kom bagud.

Efter 20 minutter fik Italien igen bolden i nettet. Dimarco blev sendt afsted i dybden, og efter et par dårlige defensive aktioner fra hollænderne, kunne Davide Frattesi passere Justin Bijlow i målet. VAR kiggede efter om Frattesi havde hånd på bolden i forbindelse med tæmningen, men efter langvarigt gennemsyn, blev målet godkendt.

Hallnd var på ingen måde farlige i første halvleg. Udover et tidligt hovedstød fra Denzel Dumfries, så var der langt mellem snapsene i de første 45 minutter. Selv ikke normalt relativt træfsikre Cody Gakpo, evnede at ramme inden for rammen, på en nærmest fri afslutning på Gianluigi Donnarumma.

Trods stor overvægt i boldbesiddelsen blev det Oranjes største chance i første halvleg, som Italien kunne være fint tilfredse med.

Statistik efter første halvleg
Statistik efter første halvlegFlashscore

Holland med forbedret udtryk

Ronald Koeman svingede kniven i pausen og foretog tre indskiftninger. I første halvleg manglede der en opspilsstation, og derfor var Wout Weghorst en af de tre nye.

Holland viste tænder med gode muligheder til Gakpo og indskiftede Steven Bergwijn, men heldet var med italienerne i begge situationer.

De taktiske justeringer gjorde det hollandske spil betydeligt bedre. Italien havde nok at gøre med at forsvare og kom ikke meget fremad i første halvdel af anden halvleg.

Cody Gakpo havde flere gode muligheder for Holland
Cody Gakpo havde flere gode muligheder for HollandPhoto by SIMON WOHLFAHRT / AFP

Med lige over 20 minutter tilbage skete det uundgåelige så. Steven Bergwijn samlede en clearing op inde i feltet, ruller bolden under fodsålen rundt om Dimarco og udplacerede til sidst Gianluigi Donnarumma.

Den hollandske glæde varede dog kun fem minutter. Federico Chiesa blev sendt afsted i dybden, snørede Virgil Van Dijk med en husmandsfinte, inden han med en flad afslutning kunne øge den italienske føring til 3-1. Den hollandske keeper så heller ikke godt ud i den situation.

Holland fik bolden i nettet med otte minutter efter et frispark, men Wout Weghorst scoring blev kaldt tilbage af VAR på grund af offside. Spændingen kom dog tilbage i opgøret med få minutter tilbage, da Gini Wijnaldum med sit landskampsmål nummer 27 reducerede til 3-2. et gav lidt liv i de tilbageværende tilskuere.

Trods et godt pres og ni tillægsminutter lykkedes det ikke Holland at udligne og væterne må dermed tage til takke med en fjerdeplads i Nations League.

Italien kan omvendt glæde sig over at nappe tredjepladsen eftern en fin præstation.