Vejle vinder bundbrag og isolerer Hvidovre i bunden

Vejle vinder bundbrag og isolerer Hvidovre i bundenClaus Fisker/Ritzau Scanpix
I et vigtigt bundbrag sikrede Vejle sig søndag sin første hjemmebanesejr i sæsonen med 3-1 over Hvidovre IF, der nu er isoleret i bunden af Superligaen.

Det var ellers Hvidovre, der var spilstyrende i store dele af kampen, men Vejle kendte sin besøgelsestid og lukkede fint af i defensiven. Dermed kunne værterne hente tre yderst vigtige point.

Sejren blev grundlagt i syv hæsblæsende minutter i slutningen af første halvleg, hvor Vejle først kom bagud, men vendte kampen på hovedet med to hurtige mål.

Trods sejren ligger Vejle fortsat under nedrykningsstregen med otte point, hvilket er tre færre end OB over stregen. Sejrsløse Hvidovre ligger sidst med blot tre point.

Begge hold havde i første halvleg svært ved at spille sig gennem modstanderens defensiv og skabe målchancer, men mod slutningen af halvlegen eksploderede kampen med tre hurtige mål.

Fem minutter før pausen bragte Hvidovre sig foran efter et flot og gennemspillet angreb. Et indlæg ramte offensivspilleren Christian Greko Jakobsen, der snittede bolden i mål til 1-0.

Hvidovre fik dog kun få minutter i førersædet, for to minutter senere headede midtbanespilleren Saeid Ezatolahi udligningen i mål efter et hjørnespark. Og i halvlegens overtid kom Vejle foran, da angriberen German Onugha scorede halvlegens tredje hovedstødsmål til en pauseføring på 2-1.

Efter pausen forsøgte gæsterne at sætte sig på kampen mod et lavtstående Vejle-mandskab, der primært havde i sinde at beskytte føringen.

Selv om Hvidovre havde bolden mest, havde holdet store problemer med at få tempo og intensitet ind i spillet. Derfor skabte holdet ikke de store målchancer.

I stedet lukkede Vejle kampen efter 71 minutter, da offensivspilleren Yeni N'Gbakoto efter en hurtig omstilling sparkede bolden i mål til slutstillingen 3-1.