Optakt: Formstærke FC København tager imod tandløse Brøndby i søndagens derby

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Optakt: Formstærke FC København tager imod tandløse Brøndby i søndagens derby

Nordens største opgør spilles søndag i Parken.
Nordens største opgør spilles søndag i Parken.Claus Bech/Ritzau Scanpix
FC København skal forsøge at fastholde førstepladsen, mens Brøndby skal glemme sidste uges fadæse mod Randers FC i mesterskabsspillets første 'New Firm-opgør'.

Søndag eftermiddag byder på noget af en lækkerbisken i Superligaen, når Skandinaviens absolut største opgør skal spilles, når Brøndby IF gæster FC København i Parken. Det traditionsrige rivalopgør er det første i mesterskabsspillet.

Indbyrdes opgør

Det er efterhånden længe siden, at de to ærkerivaler har tørnet sammen. Det seneste opgør mellem de to klubber var tilbage i oktober i en kamp, der endte 1-1 på Brøndby Stadion. Det første opgør i sæsonen endte med en stensikker FCK-sejr på 4-1 i Parken. Netop i Parken har FCK været ganske suveræne i denne sæson, og søndagens gæster fra Vestegnen har det sjældent nemt, når de er på besøg på Østerbro. I de seneste ti opgør i Parken er det blevet syv FCK-sejre, to uafgjorte og blot en enkelt Brøndby-sejr.

Indbyrdes opgør
Indbyrdes opgørFlashscore

Form

Det er altid interessant og spændende, når FC København og Brøndby krydser klinger. Sådan et derby lever sit eget liv og klubbernes form betyder nok mindre end normalt.

Det er dog ikke til at overse, at de to arvefjender er vidt forskellige steder i denne sæson. Københavnerne er godt på vej mod guldet, mens Brøndby kæmper for at finde et koncept og en stil, der virker under Jesper Sørensen.

FCK har været ganske suveræne og har indtaget førstepladsen i Superligaen efter et hav af sejre i træk. Det er dog kun blevet til fire point i de seneste tre kampe. Det kræver derfor en sejr over Brøndby, hvis de skal være sikre på at holde fast i førstepladsen.

Formsvage Brøndby ligner et hold, der meget gerne vil på sommerferie. Spillet kører ikke, der er splittelse på fansiden og seneste blev man ydmyget på eget græs mod Randers. Brøndby Startede foråret forrygende med to sejre i de første to kampe, men siden da er det kun blevet til seks point i syv kampe.

 

Disse spillere skal du holde øje med

Mohamed Daramy er en af de varmeste spillere i Superligaen for tiden. Ajax-lejesvenden har gennem hele foråret bygget på i sine præstationer, og han er blevet mere og mere vigtig i FCK’s guld-bestræbelser. Der er derfor også en storsandsynlighed for, at han bliver en ordentlig mundfuld for Brøndbys forsvar søndag.

Mohamed Daramy
Mohamed DaramyClaus Bech/Ritzau Scanpix

FCK er det mest scorende hold i ligaen, og derfor skal Mads Hermansen stå en stor kamp, hvis han skal forhindre rivalerne i at score. Mads Hermansen er en af de få Brøndby-spillere, der har haft et stabilt og højt niveau i løbet af sæsonen, og det niveau skal han holde søndag, hvis vestegnsklubben skal have en chance.

Skader og karantæner

FCK:

Andreas Cornelius – skade

Davit Khocholava – skade 

Carlos Zeca – skade 

BIF:

Blas Riveros – tvivlsom 

Mathias Greve – tvivlsom