Hvidovre slår grim bule i Vejles håb om overlevelse: Thomsen dobbelt målscorer

Tobias Thomsen scorer sit andet mål.
Tobias Thomsen scorer sit andet mål.Claus Bech/Ritzau Scanpix
Vejle forpassede søndag en chance for at spille op over nedrykningsstregen i Superligaen.

På udebane tabte vejlenserne 1-2 til Hvidovre i et opgør mellem rækkens to dårligst placerede mandskaber, hvilket fortsat er tilfældet efter bundbraget på den storkøbenhavnske vestegn.

Mens Hvidovres mulighed for at redde sig endnu en sæson i landets bedste række stort set er væk, så burde motivationen være i top hos Vejle.

Statistik
StatistikFlashscore

En sejr over ligaens svageste hold ville have sendt Vejle forbi OB og Lyngby i tabellen, men sådan skulle det ikke gå i en nedslående indsats fra cheftræner Ivan Prelecs Vejle-mandskab.

Hvidovre viste sig klart stærkest i søndagens duel og skabte chancer til at hente en langt større sejr.

Værterne tog føringen efter små 20 minutter efter et kontraangreb, som Vejle-forsvaret burde have afvist.

Hjemmeholdets Liram Qamili flækkede med panden en høj bold videre til Christian Jakobsen, der på højrekanten fik tid og plads til at slå et perfekt indlæg ind i feltet.

Her dukkede Tobias Thomsen op og pandede bolden ned i græsset, inden den via stolpen hoppede i mål til 1-0.

Efter en halv time fik Hvidovre mulighed for at øge til 2-0 på et straffespark, der blev givet efter et VAR-tjek, hvor dommer Jakob Sundberg takserede et benspænd til straffespark.

Liram Qamili blev sat til at eksekvere, men han hamrede bolden et godt stykke over mål.

Vejle kom bedre med frem mod pausen, hvor det lykkedes at skabe et par fine tilbud.

Ti minutter før pausen koksede det i Hvidovres forsvar. Hjemmeholdet forsøgte tæt foran eget mål at spille sig ud af et Vejle-pres, men det gik galt. Vejle-angriberen German Onugkha skød til sidst forbi et tomt Hvidovre-mål med en svag afslutning.

De sidste 45 minutter bød på et hav af gode chancer til Hvidovre, og bolden var ofte inde i Vejle-feltet.

Præcisionen var dog ikke helt god nok, og de mange chancer løb ud i ingenting, indtil Tobias Thomsen med seks minutter tilbage tordnede bolden i mål til 2-0 efter en serie af Hvidovre-forsøg.

Spillerbedømmelser
SpillerbedømmelserFlashscore

Thomsens anden scoring viste sig at blive vigtig, da Vejle seks minutter inde i overtiden fik bolden over stregen, da German Onugkha fik hovedet på og gjorde det til 1-2.

Hvidovres første hjemmesejr i denne sæson bringer holdet op på 15 point. Vejle har 23 point, mens Lyngby og OB på de foranliggende pladser har henholdsvis 25 og 26 point.