FC Midtjyllands Adam Gabriel drømmer om at følge sin fars fodspor i Bundesligaen

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

FC Midtjyllands Adam Gabriel drømmer om at følge sin fars fodspor i Bundesligaen

Opdateret
Adam Gabriel i en Midtjylland-trøje
Adam Gabriel i en Midtjylland-trøjeProfimedia
Adam Gabriel (22) kæmpede længe for en plads på Sparta Prags hold, men uden held. Han gjorde det dog godt i sidste sæson i Hradec Králové. Før denne sæson vendte han tilbage til Sparta, som efterfølgende sendte ham til Herning. Indtil videre gør sønnen af den tidligere tjekkiske landsholdsspiller det rigtig godt i Midtjylland-trøjen.

Sparta-ledelsens tætte forbindelse til dansk fodbold er en af grundene til, at spilleren blev sendt til Herning. Træner Brian Priske har arbejdet i Midtjylland i mange år, og derfor kunne han give den nuværende trænerstab i den danske klub masser af detaljer om den unge back.

Med sine 22 år er Adam Gabriel en af de yngre spillere på holdet, men han har allerede budt sig godt til på Thomas Thomasbergs mandskab. Selvom han ikke helt har gjort højre back-positionen til sin egen endnu, så har han vist sig flot frem. I Superligakampen mod Lyngby gjorde han forskellen ved at score det afgørende mål efter hjørnespark, og derudover lagde han også op til chilenske Dario Osorio, som scorede tidligere i kampen.

Adam Garbiel jubler efter sin afgørende scoring mod Lyngby
Adam Garbiel jubler efter sin afgørende scoring mod LyngbyClaus Fisker/Ritzau Scanpix

Mange nationaliteter på Heden

"Når man kommer til et nyt miljø, er man nødt til at vise noget på banen. Så jeg prøver at vise, hvad der er i mig. Jeg prøver at hjælpe og forbedre mig. Jeg synes, jeg bliver bedre og bedre. Vi arbejder på alt sammen med trænerne, som hjælper mig meget. Jeg nyder det, og jeg håber, at det vil kunne ses på banen," siger han til Campo.dk, som Flashscore samarbejder med.

Midtjyllands trup består af spillere fra hele verden. "Selvfølgelig er der en sprogbarriere, fordi vi har spillere fra hele verden. Men vi kommer godt ud af det med hinanden, alle er søde og rare mod hinanden. Så det er ikke noget problem, nu handler det bare om at lære hinanden at kende og vise det på banen," siger Gabriel.

Selvom Danmark ikke er et hyppigt valg for tjekkiske fodboldspillere, når de skal spille i udlandet, er han selv meget positiv over skiftet til den jyske hede. 

"Hvis det ikke var et skridt op for mig, ville jeg helt sikkert være blevet i den tjekkiske liga. Jeg ser det som en stor chance. Hele mit liv har jeg ønsket at komme til udlandet. Selvfølgelig kan klubber fra Tyskland eller England lyde bedre, men jeg er nødt til at tage et skridt ad gangen, for jeg er ikke som Neymar eller sådan en," griner han.

Drømmer om Bundesligen

Gabriel indrømmer dog, at Tyskland stadig er en af hans drømmedestinationer. Han er trods alt vokset op der og derudover har hans far, Petr Gabriel, også spillet for tyske Arminia Bielefeld.

"Hvis Bielefeld nogensinde vender tilbage til 2. Bundesliga eller endda Bundesliga, er det der, jeg virkelig godt kunne tænke migtg at spille, men jeg er også en stor Schalke-fan. Jeg vil bare gerne opnå, hvad min far gjorde en dag og spille i Bundesligaen. Måske vil det også være det nemmere for mig at tilpasse mig, fordi jeg ikke længere behøver at lære tysk," indrømmer Gabriel.

Men nu er han også taknemmelig for, at hans fodboldkarriere udvikler sig skridt for skridt.

"De sidste tre år er gået virkelig hurtigt. For ikke så længe siden spillede jeg kun i 3. division i Tjekkiet, så i 2. division i et stykke tid, og pludselig var det 1. division. Nu er jeg i udlandet for første gang. Det har bare været et skridt op for hver sæson. Det har været vanvittigt, og jeg håber bare, at jeg om et par år kan tage endnu et skridt op igen."

Adam Gabriel
Adam GabrielFlashscore