Ét point til hver i Parken: Remis i relativt stilfærdig derby-affære

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ét point til hver i Parken: Remis i relativt stilfærdig derby-affære

Christian Sørensen og Co. kunne ikke finde vej til netmaskerne, da de søndag havde besøg af Brøndby IF i Parken.
Christian Sørensen og Co. kunne ikke finde vej til netmaskerne, da de søndag havde besøg af Brøndby IF i Parken.Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Det blev hverken til fugl eller fisk i Parken søndag eftermiddag, da FC København og Brøndby IF delte pointene i sæsonens andet hovedstadsderby i Superligaregi.

Skal man grine eller græde, være tilfreds eller utilfreds? Der er formentlig ikke noget endegyldigt svar for hverken FC København eller Brøndby IF’s cheftrænere, henholdsvis Jacob Neestrup og Jesper Sørensen, ovenpå søndagens derby. 

For de to hovedstadsmandskaber delte i porten, nul scoringer til hver, 0-0, ét point til hver, status quo i toppen af den bedste danske række efter halvanden times ellers relativ intensiv fodbold med masser af gode, hårde nærkampe. 

Det tekniske niveau var måske ikke lige på et sådant niveau, at divisionsforeningen kommer til at lave sammenklip af søndagens derby til at promovere dansk fodbold, men med dommer Mads-Kristoffer Kristoffersens rimeligt tilforladelige linje, var det til gengæld en kamp med masser af fysik. 

Chancer var der heller ikke en forfærdelig masse af i løbet af opgøret, første halvlegs suverænt største i FCK-favør ovenpå et frispark, som holdets rutinerede svenske altmuligmand Viktor Claesson kom først på, og da Patrick Pentz i Brøndby-buret kun fik halvklaret, måtte østrigeren have hjælp til at cleare den opfølgende afslutning. 

Da ansigtet foran selvsamme sæt netmasker efter pausen var skiftet ud, nu med en slags maskeret polsk superhelt eller superskurk, afhængig af hvilken fanlejr man spørger, måtte der ligeledes hives en storredning ud af ærmet, da Mathias Kvistgaarden efter lidt mere end en times fodbold sendte en skarp, flad afslutning på tværs af mål. 

Patrick Pentz måtte i aktion relativt ofte søndag eftermiddag i Parken.
Patrick Pentz måtte i aktion relativt ofte søndag eftermiddag i Parken.Flashscore

Grabara viste dog klassen, hev en flot fodparade frem på bedste håndboldmanér, og så fortsatte kampen ellers slag i slag, mere og mere udramatisk som uret tikkede op mod de 90 minutter. 

Således måske heller ikke så overraskende, at kampens mest dramatiske øjeblik handlede om VAR, da dommer Kristoffersen i slutningen af første halvleg fløjtede frispark i retning af Brøndbys Kevin Tshiembe, i en situation hvor Lukas Lerager ellers mente, at han var først på bolden. 

Efter mere end 120 sekunders gennemgang kunne VAR-vognen dog ikke finde nogen grund til at omstøde Kristoffersens beslutning til stor frustration for både hjemmepublikummet og FCK-anfører Viktor Claesson, der i pausen udtrykte sin undren overfor beslutningen. 

Ikke desto mindre kunne hverken Brøndby eller FCK være hverken helt tilfredse eller helt utilfredse med dagens resultat. En lige kamp med få reelle scoringschancer for begge hold, og et resultat som begge hold egentlig kan bruge til et eller andet.

For FCK’s vedkommende betyder resultatet, at Brøndby ikke lukker forspringet på tre point, og omvendt betyder pointdelingen for det gæstende mandskab, at der holdes snor i FCK, at der undgås at blive åbnet et hul på seks point. 

Til gengæld åbner dagens remis også en dør for FC Midtjylland, der med en sejr senere søndag kan kravle op à point med Brøndby IF. Thomas Thomasbergs mandskab står dog overfor en svær modstander i form af FC Nordsjælland, og netop Nordsjælland kan ligeledes med en sejr hale godt ind på FCK og Brøndby.