Sen Martinez-scoring sikrer Inter vinder Supercoppa-titel over Napoli og Lindstrøm

Lautaro Martinez jubler efter sejrsmålet
Lautaro Martinez jubler efter sejrsmåletAFP
Inter Milan måtte arbejde hårdt for det, men de besejrede Napoli 1-0 i Supercoppa Italiana-finalen, sikrede sig den tredje triumf i træk i turneringen og den ottende i deres historie. Jesper Lindstrøm fik de sidste tyve minutter på banen for Napoli.

Sidste års Supercoppa-mestre, Inter, var bedst i første halvleg, og Federico Dimarco, som scorede i sidste års finale, var tæt på at åbne scoringen, da han efter 15 minutter sendte en helflugter lige forbi mål.

Halve chancer til Hakan Calhanoglu og Henrikh Mkhitaryan fulgte hurtigt efter, før topscorer Lautaro Martinez til sidst bankede bolden i nettet, men målet blev annulleret for offside i opspillet. Napoli truede sjældent Inters mål, og kun Khvicha Kvaratskhelia viste tegn på at kunne gøre ondt på Inters forsvar.

Georgieren havde chancen for at give de italienske mestre føringen tidligt i anden halvleg, men hans skruede skud blev pareret af Yann Sommer.

Det blev dog endnu værre for Napoli, der måtte se Giovanni Simeone blive udvist for sin anden forseelse efter en time, og dermed gik fra helt til skurk efter at have scoret åbningsmålet i semifinalen.

Ikke overraskende dominerede Inter derefter kampen, og Marcus Thuram sparkede forbi fra tæt hold efter at være blevet spillet fri af Benjamin Pavard. Lidt senere hyggede den franske duo sig igen, men Thuram sendte bolden over ved bagerste stolpe, efter et Pavard-hjørnespark.

Napoli fortsatte med at kæmpe for at sende kampen i straffesparkskonkurrence, mens Inter-træner Simone Inzaghi søgte inspiration på sin bænk. To af disse indskiftere, Alexis Sanchez og Marko Arnautovic, spillede et-to med hinanden med fem minutter igen, og sidstnævnte måtte derefter se sit nærgående forsøg blive afværget af Pierluigi Gollini.

Tiden gik, og det så ud til, at kampen skulle afgøres i straffesparkskonkurrence, men i overtiden knuste Martínez Napolis hjerter og vandt pokalen for Inter med en snedig afslutning i det nederste hjørne - og sørgede dermed for, at han nu har scoret i tre Supercoppa Italiana-finaler i træk for Nerazzurri.

De er kun det andet hold nogensinde til at vinde tre i træk efter rivalerne fra AC Milan, og de har endda overhalet dem med otte sejre i alt. Det er derimod tilbage til tegnebrættet for Napoli, som stadig har til gode at vinde tre kampe i træk i alle turneringer i denne sæson.