Tidligere svensk landsholdskeeper fra AaB langer ud efter IKEA i TV-dokumentar

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tidligere svensk landsholdskeeper fra AaB langer ud efter IKEA i TV-dokumentar

Tidligere svensk landsholdskeeper fra AaB langer ud efter IKEA i TV-dokumentar
Tidligere svensk landsholdskeeper fra AaB langer ud efter IKEA i TV-dokumentarProfimedia
Den tidligere svenska landsholdsmålmand Jacob Rinne, der efter fem sæsoner hos AaB i dag vogter målet hos Al-Fateh i Saudi Arabien, langer i en svensk dokumentar med SVT ud efter det svenske møbelfirma IKEA og deres tilstedeværelse i landet.

Den 29-årige svensker har tidligere ikke lagt skjul på, at det kun var af økonomiske årsager, at han foretog skiftet til Saudi-Arabien.

Rinne er dog ikke tilfreds med, at han selv bliver stillet til ansvar med det moralsk angribelige i at spille fodbold i et land med et tvivlsomt forhold til menneskerettigheder mens en multinational koncern som IKEA går fri.

"Jeg er her og arbejder på samme måde som alle andre, der arbejder. Jeg spiller fodbold, men hvorfor skulle man ikke stille spørgsmålstegn ved dem, der kommer her og har "normale" job? De er her også, fordi de tjener meget mere her, end de gjorde i Europa", siger Rinne, og fortsætter.

"Vi tog i IKEA her. Hvorfor skulle IKEA ikke tage ansvar og ikke have lokaler i Saudi-Arabien? Jeg skal pludselig tage ansvar, men det er forkert, at det kun er fodboldspillere, der stilles til ansvar", siger Rinne i dokumentaren.

Rinne tog til Saudi-Arabien et år før en række stjerner valgte at forlade deres europæiske klubber til fordel for Saudi-Arabien og deres store investeringer.

Den statslige oliefond Saudi Arabien (PIF) blev ejer af fire af topklubberne i Saudi Pro League og indsprøjtede enorme summer, så klubberne kunne hente store navne fra Europa.

I alt skulle ligaen have brugt omkring 7 milliarder kroner på transfergebyrer i 2023.

Investeringen er blevet stærkt kritiseret af mange, som mener, at det hele er en del af et sportswashingprojekt, hvor fodbold bliver brugt til at skjule menneskerettighedskrænkelser for staten.

"Disse menneskerettighedskrænkelse er ikke noget, jeg ser. Det er bare noget, jeg har hørt eller læst om i medierne. Jeg ved ikke, hvad der er sandt, og hvad der ikke er, og jeg kommer ikke til at sidde og benægte noget, men sådan er det", siger Rinne.