Celtic nærmer sig endnu et skotsk mesterskab efter medrivende Old Firm

Japanske Kyogo Furuhashi er svær at stoppe i denne sæson. Lørdag scorede han ligamål nummer 21 og 22 i denne sæson.Profimedia
Med en 3-2-sejr i lørdagens Old Firm har Ange Postecoglous for alvor fået kørt Celtic i position til klubbens skotske mesterskab nummer 53. Matt O'Riley var med fra start, og danskerens klub er nu hele 12 point foran rivalerne fra Rangers.

Det begynder så småt at dufte lidt af guld i den grønne og hvide del af Glasgow, for lørdag trak Celtic sig sejrrigt ud af historiens Old Firm nummer 434, der endte med en 3-2-sejr til Ange Postecoglous Celtic-mandskab.

Sejren blev grundlagt allerede i første halvleg, hvor japanske Kyogo Furuhashi, seneste såvel som denne sæsons topscorer i den bedste skotske række, bragte hjemmeholdet foran efter 26 minutters spil, i øvrigt på oplæg af 22-årige danske Matt O'Riley, der var i startopstillingen for tredje kamp i træk.

Før pausen fik Rangers' målfarlige engelske højreback James Tavernier dog udlignet, men i løbet af første halvdel af anden halvleg fik hjemmeholdet bragt sig foran med 3-1 efter endnu scoring af Furuhashi, ligamål nummer 22 i denne sæson for den 28-årige japaner, før portugisiske Jota gjorde det til en tomålsføring.

James Taverniers to scoringer var ikke nok Rangers lørdag eftermiddag.
James Taverniers to scoringer var ikke nok Rangers lørdag eftermiddag.Flashscore

Føromtalte James Tavernier formåede at bringe spænding tilbage i kampen med cirka 10 minutter tilbage, da han reducerede til 3-2, men Michael Beales blåklædte mandskab fik ikke udlignet, før end kampens sidste fløjt lød.

Med sejren har Celtic fået bygget sig et stort forspring på hele 12 point ned til Rangers, med blot to kampe tilbage af grundspillet, hvorefter ligaen deles i to, de seks øverste og de seks nederste, og fem kampe spilles. Der er derfor blot 21 point tilbage af spille om, og mesterskabsræset ser derfor mere end bare almindeligt svært ud for Rangers.

Skulle Celtic ende som mestre, vil det være klubbens skotske mesterskab nummer 53 i historien, tre færre end bysbørnene fra Rangers, der med Steven Gerrard ved roret i 2021 vandt klubbens første mesterskab efter tvangsnedrykning og kollapset i 2012.

Matt O'Riley fik 75 minutter på grønsværen, før den danske midtbanespiller blev pillet ud til fordel for sydkoreanske Oh Hyun-Gyu.

Se mål og highlights fra kampen på Campo!