Tottenham fortsætter revolution under ny træner og rykker forbi City i Top-4

Tottenham fortsætter revolution under ny træner og rykker forbi City i Top-4 Profimedia
Efter tre sejre i træk er Tottenham tilbage i top-4 i Premier League. Lørdag vandt Tottenham 2-1 over Everton.

Tottenham er tilbage i toppen af Premier League efter en sejr på 2-1 hjemme over Everton.

Det var Tottenhams tredje sejr på stribe. Vinderstimen har bragt holdet tilbage i top-4 i den bedste engelske fodboldrække.

Med sejren rykker Tottenham op på fjerdepladsen med 36 point efter 18 kampe og er ikke langt fra Liverpool, Aston Villa og Arsenal på de tre øverste pladser.

Det har været lidt op og ned for Tottenham i denne sæson.

Med Ange Postecoglou som ny manager fik Tottenham en fantastisk start på sæsonen med en frisk og offensiv spillestil.

Men så spillede Tottenham fem kampe i træk uden sejr, inden holdet nu igen er tilbage på vindersporet.

Kampen mod Everton illustrerede meget godt Tottenhams skrøbelighed og manglende stabilitet.

Tottenham - Everton - Player ratings
Tottenham - Everton - Player ratingsFlashare

Tottenham spillede forrygende i de første 20 minutter og kom foran 2-0. Men derefter havde Everton mange store muligheder for at komme tilbage i opgøret og skabte med en reducering stor spænding i de sidste ti minutter.

Så Tottenham kunne glæde sig over den gode start samt målnæsen hos to af holdets formstærke spillere lige nu.

Tottenham har nemlig fået gang i angriberen Richarlison, som scorede til 1-0 efter ni minutter efter et fladt indlæg fra kantspilleren Brennan Johnson. Det var Richarlisons fjerde mål i tre kampe.

Ni minutter senere fordoblede Tottenham-angriberen Son Heung-min føringen. Sydkoreaneren fulgte op på en ripost i feltet og fandt vej til netmaskerne mellem venner og fjender.

Herfra begyndte det at gå ned ad bakke for Ange Postecoglous tropper, der overlod initiativet til Everton, der også er midt i en god periode.

Everton havde vundet holdets seneste fire kampe i Premier League inden lørdagens nederlag.

Tottenham - Everton - Statistik
Tottenham - Everton - StatistikFlashare

Everton forspildte dog de fleste af holdets mange muligheder. Og da angriberen Dominic Calvert-Lewin omsider fik bolden i nettet kort efter pausen, fandt VAR en forseelse i opspillet og annullerede målet.

Pierre-Emile Højbjerg kom ind i stedet for Richarlison efter 63 minutter, og den danske landsholdsspiller var i glimt med til at få ro og balance i spillet.

Men så kom balladen for Tottenham.

Efter 82 sparkede Evertons indskiftede midtbanespiller Andre Gomes bolden fladt forbi Tottenham-keeper Guglielmo Vicario og reducerede til 1-2.

Samme Vicario diskede op med en feberredning på indskiftede Arnaut Danjumas afslutning i slutminutterne.

I tillægstiden ramte Danjuma overliggeren, og bolden røg ned på Vicarios lår og var akkurat ikke inde over målstregen. Dermed gik alle tre point til Tottenham.