Redaktørens valg: Ryder Cup, Premier League topbrag, Rune og Aalborgs revanche

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Redaktørens valg: Ryder Cup, Premier League topbrag, Rune og Aalborgs revanche

Spurs vil forsøge at fortsætte deres gode form mod Liverpool
Spurs vil forsøge at fortsætte deres gode form mod LiverpoolReuters
Hver uge udvælger vi nogle af de største sportsbegivenheder, der finder sted, som du bare ikke må gå glip af. I denne weekend stjæler Ryder Cup, topbrag i Premier League /Bundesligaen opmærksomheden sammen med GOGs og Aalborgs revanche såvel som Rune's comeback i Beijing.

Fredag den 29. september

Ryder Cup (fredag-søndag)

Ryder Cup er endelig tilbage og vi kan se frem til et par spændende dage med golf fra Rom.

De nuværende indehavere af Ryder Cup, Team USA, ankommer til den italienske hovedstad med masser af stjerner og store navne, men det garanterer absolut ingenting. Amerikanerne har ikke vundet på europæisk jord siden 1993, hvilket er bemærkelsesværdigt i betragtning af nogle af de spillere, de har haft til rådighed siden da.

Og det skyldes, at Team Europe, som denne gang også har danske Nicolai Højgaard på holdet, altid træder i karakter ved de store lejligheder. Selv om de måske ikke har den samme bredde på holdet amerikanerne, er de også velsignet med fantastisk kvalitet, med spillere som Rory McIlroy, Jon Rahm og Viktor Hovland på holdet.

Matchplay-golf er altid spændende og uforudsigeligt, så glæd jer til tre dage, der helt sikkert vil være fulde af drama og spænding!

Tottenham vs Liverpool (18:30 CET)

Både Tottenham og Liverpool har startet sæsonen stærkt, er stadig ubesejrede og spiller en fantastisk gang angrebsfodbold. Spørgsmålet er om begge hold stadig er ubesejrede efter denne weekend.

Spurs har set foryngede ud under Ange Postecoglus ledelse og har begejstret fansene med deres fodboldstil. De leverede en strålende præstation på Emirates i sidste weekend, hvor de fik 2-2 mod deres rivaler fra det nordlige London, Arsenal, og de står over for endnu en stor test på lørdag. Kan de fortsætte deres hurtige fremgang?

Liverpool ligger nummer to i Premier League, to point efter Manchester City. Alligevel er mange endnu ikke helt overbeviste om Jürgen Klopps mandskab, som ser en smule vaklende ud bagude. Utroligt nok har de i hver af deres sidste fire kampe været bagud med et mål, men vundet 3-1 hver gang. Hvis de virkelig vil vise, at de kan vinde titlen, så er det et must at få tre point i denne weekend.

Liverpools offensive ildkraft er blevet udstillet i denne sæson
Liverpools offensive ildkraft er blevet udstillet i denne sæsonReuters

GOG - Aalborg (Kl. 16.10)

Der er lagt op til et håndbold-brag dimensioner af, når GOG lørdag byder velkommen til Aalborg i de ydmyge omgivelser i Phønix Tag Arena, som uden tvivl vil være proppet til lejligheden. 

GOG tog som bekendt Super Cup titlen mod netop Aalborg, men begge hold har virkelig haft en del udsving i begyndelsen af sæsonen i bestræbelserne på finde storformen. 

Efter afgangen af Nicolej Krickau, Lucas Jørgensen og Simon Pytlick har der hersket en form for kaos i den fynske klub, som efter en meget usikker sæsonstart også for nylig besluttede sig for at fyre træner Ian Marko Fog efter meget kort tids samarbejde. Fynboerne må også undvære playmaker Morten Olsen i de kommende kampe grundet en mindre fiberskade i læggen.

Fynboerne, der før kampen er fire points efter Aalborg i Herre Håndbold Ligaen, beviste dog, at der er masser af kvalitet i truppen, da de torsdag besejrede det mægtige ungarske storhold Veszprem med hele seks mål.

Det er også et såret Aalborg-mandskab, der går ind til kampen. Stefan Madsen's tropper slikker stadig sårene efter de blev sat kraftigt til vægs på udebane af Pick-Szeged, som vandt 34-27 over nordjyderne i midtugen, og på trods af Mikkel Hansens positive tilbagekomst kæmper træner Stefan Madsen stadig med efterveerne af, at skulle spille hele ni nye spillere ind på holdet. 

Mikkel Hansen i aktion
Mikkel Hansen i aktionHenning Bagger/Ritzau Scanpix

 

RB Leipzig vs Bayern München (Kl. 18:30)

Fodboldfans antager normalt at Bayern München vil tage Bundesliga-titlen på overbevisende vis. Men noget føles anderledes i denne sæson. De tyske mestre ser ikke usårlige ud, mens Bayer Leverkusen og RB Leipzig har fået opbygget ekstremt stærke mandskaber. Det er netop derfor, at weekendens opgør er så spændende.

Leipzig har allerede slået Bayern i denne sæson med 3-0 i den tyske Super Cup. Netop derfor Bayern ankommer mestrene til leipzig fulde af hævntørst og ikke mindst en Harry Kane i fuld vigør. Englænderen har startet denne sæson på forrygende vis med syv mål og tre assists i Bundesligaen.

Leipzig har dog selv en formstærk angriber - Benjamin Sesko. Den 20-årige slovenske landsholdsangriber har scoret seks mål i alle turneringer i denne sæson, og han vil være på jagt efter at fortsætte succesen med Bayern. Kun ét point adskiller de to hold, så det tegner til at blive en affære af høj kvalitet.

Harry Kane ved Oktoberfest
Harry Kane ved OktoberfestAFP

 

Søndag den 1.oktober

Holger Rune - Grigor Dimitrov (Kl. 04.00)

Holger Rune er tilbage. Den danske tennisstjerne har været inde i en svær periode med ujævnt spil og en skade i ryggen. Derfor var det en behagelig overraskelse, at han lignede "den gamle Holger Rune", da han fredag morgen ikke så hæmmet eller begrænset ud efter sin skade, da han kørte en flot sejr hjem mod canadieren Auger-Aliassime med cifrene 6-4, 6-4.

Ud over skaden har Rune også skulle kæmpe med al balladen omkring hans træner-situation, hvor fra franske franske Patrick Moratoglou og danske Lars Christensen efter sigende gik mere i vejen for hinanden i stedet for at hjælpe Rune. Og derfor må der nu være kommet mere ro over sitationen, hvor Lars Christensen er blevet valgt som træneren, der også fremover skal styre danskeren i den rigtige retning.

Lørdag morgen kan man så glæde sig til at se Rune i aktion igen, når han møder bulgareren Grigor Dimitrov i anden runde. Før fredag daterede Runes sidste vundne kamp sig tilbage til 10. juli, hvor han netop besejrede Dimitrov ved 1/8-finalen i Wimbledon i fire hårde sæt, så der venter utivlsomt Rune en hård opgave, hvis han igen skal besejre Dimitrov. 

Holger Rune i aktion i første runde
Holger Rune i aktion i første rundeAFP
Redaktør Svend Bertil Frandsen
Redaktør Svend Bertil FrandsenLivesport