Kampen mellem Bournemouth og Luton spilles om i sin helhed efter Lockyer-kollaps

Lutons spillere klapper af tilhængerne
Lutons spillere klapper af tilhængerneProfimedia
Bournemouths kamp mod Luton vil blive spillet om i sin helhed, efter at gæsternes anfører Tom Lockyer kollapsede på banen, har Premier League bekræftet.

Hatters-kaptajnen Lockyer, 29, kollapsede i det 59. minut af lørdagens kamp på Vitality Stadium efter at have fået hjertestop, hvilket førte til, at kampen blev afbrudt ved stillingen 1-1.

Den udsatte kamp vil finde sted på et senere tidspunkt i sæsonen, men datoen er endnu ikke fastlagt.

"Efter den medicinske nødsituation på banen, der involverede Luton Town FC-spilleren Tom Lockyer, har Premier League-bestyrelsen besluttet, at sidste lørdags kamp mellem AFC Bournemouth og Luton Town FC skal spilles om i sin helhed," lyder det i en officiel udtalelse.

"Kampen vil blive flyttet til senere på sæsonen, med en dato, der vil blive bekræftet efter konsultation med relevante parter.

"Beslutningen om at afbryde kampen i det 59. minut blev truffet i fællesskab mellem kampens dommere, spillere, ledere fra begge klubber og Premier League.

"Ligaen vil gerne takke det medicinske personale og alle de involverede for deres hurtige reaktion på, hvad der var en ekstremt oprivende situation for alle. Vi ønsker Tom fortsat god bedring, og vores tanker er hos ham, hans familie og alle i Luton Town FC."

Lockyer fik lægehjælp på banen, før han blev båret ud på en båre og fik yderligere behandling i stadionets tunnel.

Dommer Simon Hooper tog derefter de resterende Bournemouth- og Luton-spillere af banen, før kampen blev afbrudt et par minutter senere.

Lockyer siges at have været "lydhør" kort efter kollapset, og efter at være blevet kørt på hospitalet til yderligere test, bekræftede Luton, at han havde fået hjertestop.

Denne prøvelse kommer kun måneder efter, at han oplevede en lignende hændelse i Championship-playoff-finalen i maj, da han kollapsede i første halvleg af Lutons sejr over Coventry.

Det blev senere bekræftet, at han havde lidt af atrieflimren, men han kom sig på hospitalet efter at være blevet opereret.