Højlund drøner ind på listen over dyreste United-spillere: Dem skal han overgå

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Højlund drøner ind på listen over dyreste United-spillere: Dem skal han overgå

Kan Højlund leve op til forventningerne?
Kan Højlund leve op til forventningerne? Jason Cairnduff/Reuters/Ritzau Scanpix
Rasmus Højlund er blevet den dyreste angriber i Manchester Uniteds historie. Med sådan et prisskilt, så er der naturligvis store forventninger til den unge dansker. Gennem tiden har der været mange dyre fodboldspillere i Manchester United, og det er bestemt ikke dem alle, der har været en succes.

1. Paul Pogba - cirka 800 millioner kroner

Den franske verdensmester fra 2018 var en særdeles dyr mand, da han vendte tilbage til Manchester United i 2016 efter fire år i Juventur, hvortil han skiftede gratis. 

Pogba har fået et skidt eftermæle i den engelske klub grundet den høje transfersum og mange skader. Han var dog stadig en dygtig midtbanespiller, når han var frisk. Selvom Pogba aldrig nåede det forventede niveau, så var han stadig med til at blive nummer to i Premier League og vinde en Europa League-titel.

Franskmandens popularitet dalede dog gevaldigt, da han endnu engang smuttede kvit og frit til Juventus. Dermed er historien om Pogba mest af alt en fortælling om en dårlig investering.

2. Antony - cirka 707 millioner kroner

Forventningerne til den brasilianske kantspiller Antony var og er kæmpestore. Han fik ikke helt indfriet forventningerne i den første sæson i klubben, men den 23-årige offensivspiller kender Erik ten Hag godt, og det tyder på, at finder sig bedre til rette i Premier League. 

United betalte en del mere for Antony end for Rasmus Højlund, og nu kommer de to formentlig til at spille sammen. Måske de kan være med til at forløse og udfolde hinandens potentiale.

3. Harry Maguire - cirka 660 millioner kroner

Presset var gigantisk på Harry Maguire, da Manchester United købte ham fra Leicester i 2019. Han startede tiden i United ganske pænt med fast spilletid, og han blev senere hen også anfører. 

Harry Maguire
Harry MaguirePAUL FAITH/AFP

Hans manglende evner på bolden og tendens til brølere gjorde dog, at han i seneste sæson kun optrådte 16 gange i Premier League. I længere tid har han været genstand for jokes og tilsvininger, og nu er han heller ikke klubbens officielle anfører længere.

Maguire er stadig at finde i klubben, men det ser ud til, at han har udspillet sin rolle i den traditionsrige klub. 

4. Jadon Sancho - cirka 637 millioner kroner

Kantspilleren Jadon Sancho havde brændt stort set samtlige baner af i Bundesligaen, da Manchester United valgte at betale en voldsomt høj transfersum for englænderen i 2021.

Sanchos historie er lidt den samme som Antonys. Det blev bedre mod slutningen af seneste sæson, men han har slet ikke ramt samme høje niveau som i Dortmund. Sancho har dog været meget involveret i træningkampene forud for den kommende sæson, så det ser ud til, at han stadig får mulighed for at forløse sit potentiale. 

5. Rasmus Højlund - cirka 634 millioner kroner

En uge inden starten af den nye Premier League-sæson blev danske Rasmus Højlund præsenteret på Old Trafford. En transfersum i omegenen af 634 millioner kroner gør ham ikke bare til den dyreste dansker nogensinde, men også til den dyreste angriber i Manchester Uniteds historie.

Det enorme prisskilt gør naturligvis også, at der er store forventninger til danskeren, som i glimt på både landshold og i Atalanta har vist prøver på sit store talent.

Rasmus Højlund er blot 20 år gammel, og derudover er han Uniteds eneste fuldblods-9'er. Derfor kan snoren da også være relativt lang for den dyre dansker.

Rasmus Højlund
Rasmus HøjlundJason Cairnduff/Reuters/Ritzau Scanpix

6. Romelu Lukaku - cirka 630 millioner kroner

Rasmus Højlunds og Romelu Lukakus transfersummer ligger ret tæt på hinanden. Derfor kan det også være nærliggende at tænke, at et succeskriterie for Højlund vil være at overgå den belgiske angriber, som bekendt ikke havde den store succes i klubben.

Lukaku var dog ikke så horribel, som han måske huskes for. I sin første sæson i klubben scorede han 16 mål og leverede syv assists i 34 kampe. Sæsonen efter blev det til 12 scoringer i 32 kampe, hvorefter han blev solgt til Inter. Forventningerne til Lukaku var skyhøje og nok også højere end de er til Højlund lige nu, men det vidner også om, at der forventes meget af en angriber i United.   

7. Angel Di Maria - cirka 620 millioner kroner 

Man kan undre sig meget over, at den argentinske verdensstjerne ikke blev en succes i Manchester United, da han har været en kæmpe profil i alle andre klubber, som han har spillet i.

Faktum er bare, at den ene sæson, som Angel Di Maria spillede i Manchester United, vil være en til glemmebogen. Og det er til trods for, at han stod bag ti assists og tre mål i blot 25 Premier League-kampe for klubben. 

Med en købspris tæt på Højlunds, som er et godt stykke over en halv milliard, så var forventningerne store til Di Maria. Han havde dog spillet spillet fire forrygende sæsoner i Real Madrid, inden han kom til England i 2014.

8. Casemiro - cirka 525 millioner kroner

Der har været mange handler på denne liste, hvor spilleren ikke helt har kunnet leve op til de store forventninger. Det har dog ikke været tilfældet med den brasilianske midtbanespiller Casemiro. Den tidligere Real Madrid-spiller har fra sin allerførste kamp været en magtfaktor på Uniteds midtbane, og han har gjort Ten Hags mandskab voldsomt meget bedre.

Der var mange bekymringer vedrørende prisen på Casemiro. Flere mente, at det var voldsomt at give over en halv milliard for en 30-årig spiller. Den brasilianske hardhitter har gjort alle spekulationer til skamme.

9. Mason Mount cirka 520 millioner kroner

Endnu et engelsk stortalent er kommet til Manchester United. I dette transfervinder har Mason Mount skiftet til klubben fra Chelsea, som var blevet overrendt af spillere. Det er endnu ikke til at sige, om Mount bliver en succes i United, men han har vist et uhyggeligt højt topniveau for både Chelsea og det engelske landshold.

Derfor er forventningerne til ham også store og mon ikke, at han kommer til at dele scenen med Rasmus Højlund på 'Drømmenes teater'.

Mason Mount
Mason MountCANDICE WARD/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Getty Images via AFP

10. Lisandro Martinez - cirka 500 millioner kroner

Argentineren var en stor profil i Ajax og trods hans beskedne højde på 178 centimeter, hvilket ikke er meget for en stopper i Premier League, så er han blevet en fanfavorit hos Uniteds tilhængere. En hurtig og duelstærk midtstopper med gode evner på bolden har gjort, at Lisandro Martinez ser ud til at være alle pengene værd for Erik ten Hag.

Den argentinske verdensmester er da også kun 25 år gammel og har masser af gode år foran sig.