Ødegaard mod Maddison: Sådan kan midtbanedirigenterne afgøre North-London Derby

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Ødegaard mod Maddison: Sådan kan midtbanedirigenterne afgøre North-London Derby
Arsenals Martin Ødegaard og Tottenhams James Maddison har været i fremragende form i denne sæson.
Arsenals Martin Ødegaard og Tottenhams James Maddison har været i fremragende form i denne sæson.
Profimedia / Opta by Stats Perform
Ikke mange havde forventet, at både Arsenal og Tottenham ville være ubesejrede og have lige mange point inden sæsonens første North London-derby.

Spurs gik ind til den nye sæson med en sløj ottendeplads i bagagen fra sidste sæson og tabet af deres talisman Harry Kane oveni, men tingene har været behageligt overraskende for dem indtil videre i denne sæson.

Den nye manager, Ange Postecoglou, har sat flueben i alle de rigtige kasser med en frisk, offensiv form for fodbold, der har belønnet Spurs med fire sejre i fem kampe.

Deres 13 point er lige så mange som Arsenals, der har været i gang efter at have udfordret Manchester City på titlen i sidste sæson.

The Gunners vendte tilbage til Champions League for første gang siden 2017 i midtugen og slog der PSV Eindhoven med 4-0, hvilket helt sikkert har øget selvtilliden.

Så der er lagt i kakkelovnen til søndagens opgør på Emirates Stadium, og begge hold håber, at deres vigtigste mænd på midtbanen fortsat vil være i hopla.

Arsenals Martin Ødegaard og Spurs' James Maddison har således været to af Premier Leagues mest markante spillere indtil videre, og begge har vist, hvor vigtige de er for deres respektive hold.

Ødegaard - Arsenals anfører - har løftet sit spil og blev for nylig belønnet med en ny kontrakt, mens Maddison hurtigt er kommet i gang hos Spurs med nogle brillante, tidlige sæsonpræstationer.

Begge har haft en meget lignende indflydelse for deres hold på midten af banen, og både Arsenal og Spurs vil uden tvivl have et øje på dem i et forsøg på at tippe balancen.

Maddisons tidlige indflydelse for Spurs har været utrolig mærkbar, og hans 345 millioner kroner dyre transfer fra Leicester over sommeren ser allerede ud til at være et røverkøb.

Den 26-årige har scoret to mål og lavet to assists og blev helt fortjent kåret til månedens spiller i Premier League i august.

James Maddisons Premier League-statistik
Opta by Stats Perform / AFP

Ingen anden Spurs-spiller har skabt flere chancer end hans 14, mens ingen spiller i ligaen kan toppe hans 36 chanceskabende aktioner (aktioner, der direkte fører til en afslutning, såsom afleveringer eller oplæg).

Maddisons modstykke i Ødegaard har også været et vigtigt aktiv for sit hold i denne sæson, men i en lidt mindre kreativ grad end Spurs-manden.

Den norske landsholdsspiller er normalt manden, der spiller afleveringen før assisten, hvilket kan forklare hans blot fem skabte chancer til sammenligning.

Martin Ødegaards Premier League-statistik
Opta by Stats Perform / Profimedia

Men det er uden boldbesiddelse, at Ødegaard kan have en fordel i forhold til Maddison.

Han har vist sig at være en af Arsenals bedste presspillere uden bold, og han er afgørende for, at de får kontrol længere fremme på banen - hans 70 pres-aktioner på den sidste tredjedel er holdets højeste og i top 10 i ligaen.

Maddison er derimod bagud med 54 pres-aktioner på den sidste tredjedel, hvilket "blot" placerer ham i top 30.

Postecoglou har måske ikke nødvendigvis rekrutteret Maddison udelukkende på grund af hans arbejde uden bold, men med tanke på, hvordan Spurs har været aggressive i deres pres i denne sæson, kan der være meget mere at komme efter fra ham.

Uanset, hvad der sker på søndag, vil nøglen for begge hold være at få deres midtbanespillere på bolden for at diktere spillet så meget som muligt.

Det bliver nok lettere sagt end gjort, da derbyet er berygtet for at blive spillet i et hektisk tempo, men sådan som Ødegaard og Maddison har præsteret, ville det ikke være utænkeligt at se nogen af dem brillere, når det bliver allervigtigst.

Følg Arsenal v Tottenham med Flashscore