City fortsætter stime og tager førstepladsen fra Arsenal

Alvarez kom på tavlen til 2-1
Alvarez kom på tavlen til 2-1Photo by ADRIAN DENNIS / AFP
For første gang siden efter anden spillerunde er Manchester City førerhold i Premier League.

Det blev en kendsgerning, da City søndag vandt med 2-1 på udebane over Fulham. Det var Citys ottende ligasejr i træk.

Dermed er City på 76 point for 32 kampe foran Arsenal med 75 point for 33 opgør.

Arsenal har været i front for Premier League siden efter tredje spillerunde, men nu ligger det til endnu et City-mesterskab.

Der skulle bare gå 85 sekunder, inden City kom på vinderkurs, da Julian Alvarez blev fældet foran mål og fik straffespark.

Erling Haaland scorede sikkert fra pletten. Det var hans 34. ligamål i denne sæson, og dermed tangerede han rekorden for flest mål i en Premier League-sæson, som legenderne Andy Cole og Alan Shearer har haft i næsten tre årtier.

Sandsynligheden taler for, at Haaland bliver eneindehaver af rekorden, før sæsonen er forbi, da City stadig har seks kampe tilbage.

Samtidig var det Haalands mål nummer 50 i sæsonen på tværs af alle turneringer.

Fulham, der havde tabt de seneste ti ligakampe mod City, svarede dog overraskende tilbage på nordmandens åbningstræffer. Således halvflugtede Carlos Vinícius udligningen ind efter et kvarter.

City nåede dog at komme foran igen inden pausen. Topholdet erobrede bolden på banens midte, og med et drømmehug fra 20 meter scorede Alvarez til 2-1. Det skulle vise sig at blive sejrsmålet.

Newcastle fastholdt søndag sin tredjeplads ved at slå Southampton hjemme med 3-1 trods 0-1 ved pausen.

Stuart Armstrong sørgede for Southamptons pauseføring, men ti minutter efter pausen udlignede Callum Wilson.

Med cirka ti minutter tilbage scorede Newcastle to gange inden for kort tid. Først ved Theo Walcotts selvmål, og siden da Wilson scorede sit andet mål.

Newcastle har 65 point, mens Manchester United for en kamp færre har 63 point efter hjemmesejren søndag på 1-0 over Aston Villa.

Bruno Fernandes blev matchvinder kort før pausen, da han nærmest tacklede bolden i mål.