Christian Nørgaard om situationen i Brentford: "Jeg er træt af, at sige, at vi spiller godt"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Christian Nørgaard om situationen i Brentford: "Jeg er træt af, at sige, at vi spiller godt"

Christian Nørgaard til landsholdet pressemøde forud for de kommende landskampe
Christian Nørgaard til landsholdet pressemøde forud for de kommende landskampeIda Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Den danske landsholdsspillerer stolt af sin position i Brentford, men anerkender at der skal flere point på kontoen. Det siger han til Flashscore i landsholdets træningslejr i Helsingør, frem med de kommende kampe mod Kasakhstan og San Marino.

Humøret hos Christian Nørgaard, var bedre mandag, end efter nederlaget i tillægstiden til Manchester United i weekenden.

Til landsholdet samling satte Nørgaard lidt ord på følelserne, da Brentford gik fra 1-0 til 1-2, på tre minutter i dommerens tillægstid.

”Det var sgu lidt tough, den måde det hele skete på. Det var lidt surrealistisk at stå der på Old Trafford, efter at have spillet en næsten perfekt kamp, og så lige pludselig tabe alligevel”, lyder det fra Nørgaard, der allerede havde fået lidt røg fra både Christian Eriksen og Rasmus Højlund, ved ankomsten til landsholdslejren.

Netop situationen i Brentford, fylder meget hos den danske midtbanespiller. Holdet ligger nummer 15 i Premier League, og holdets eneste sejr daterer sig tilbage til den 19. august, hvor Brentford vandt lokalopgøret mod Fulham.

Brentfords seneste kampe
Brentfords seneste kampeFlashscore

”Det kunne være rart med nogle point. Det er klart. Det er lidt trættende at sige at vi spiller godt, men ikke får nogen point. Vi er lidt ramte for tiden, både i forhold til skader, men også på manglen af den følelse af at vi vinder den næste kamp”, siger Nørgaard, der udover weekendens dramatiske nederlag, også referer til kampen mod Nottingham Forest, hvor Brentford trods en spiller mere på banen, ikke kunne fastholde en 1-0-føring.

Nørgaard hæfter sig derudover ved, at Brentford tidligere var været i stand til at skabe stimer, hvor holdet ikke taber.

”Der er trods alt kun spillet otte kampe i sæsonen. Lad os se på det når der er spillet 20-25 kampe. Så kan vi se, hvor vi skal kigge hen”.

En af dem der mangler på holdet siden sidste sæsons flotte niendeplads, er angriberen Ivan Toney. Den engelske angriber er idømt en karantæne frem til januar 2024, efter at være blevet kendt skyldig i at overtræde bettingreglementet i Premier League.

”Han er en af de bedste angribere i ligaen. Udover det mangler vi hans lederskab. Vi har mistet mange ledere i Brentford. Udover Toney, mangler David Raya og Pontus Jansson. Det nye hierarki skal lige sætte sig”, siger Nørgaard, der selv har overtaget anførerbindet i Brentford, efter at Pontus Jansson er taget til Malmö FF.

Nørgaard mod United
Nørgaard mod UnitedOpta by Stats Perform, foto af AFP

Netop rollen som holdets utvetydige leder og anfører, er en rolle der betyder rigtigt meget hos Christian Nørgaard.

”Jeg synes jeg er landet godt i det, og føler mig tilpas i rollen. Det er en stor ære, men omvendt gør det også lidt ekstra ondt, når det ikke kører helt så godt som man godt kunne tænke sig”, siger Nørgaard til Flashscore, og fortæller at han efter kampen mod Manchester United, valgte ikke at sige noget i omklædningsrummet.

I det store dansker-kontingent i Brentford, finder man Mathias Jensen, der scorede Brentfords mål i weekendens kamp. Jensen får store roser med på vejen af sin klubkaptajn.

”Det klæder ham at være kommet lidt længere frem på banen, især når han spiller med to mere defensivt betonede spillere derinde. Vi prøver at give ham så meget frihed som muligt, så han kan komme frem i de situationer hvor han er bedst”.

Inden turen for anden gang i karrieren gik til udlandet, spillede Nørgaard fem sæsoner i Brøndby. Derfor er det med et smil på læben, når Nørgaard kigger på den nuværende stilling i Superligaen. Det sætter samtidigt nogle tanker i gang om, hvordan hans karriere har formet sig, siden han kom til Brøndby, fra Hamburger SVs reservehold.

”Det river op i både gode og dårlige minder, at tænke på Brøndby, for jeg fik jo ikke det mesterskab. Ellers er der mange gode minder fra den tid, men især før Zorniger kom, var det hårdt. Der talte jeg med mine rådgivere om, at der var Viborg og Lyngby der var mine muligheder, da jeg havde en dårlig periode under Auri. Nu står jeg her fem-seks år senere, Premier League-spiller, og med næsten 25 landskampe”, siger Nørgaard, der ikke vil afvise på et tidspunkt, at komme hjem til Superligaen i jagten på det danske mesterskab han aldrig fik.