Championship-danskerklub kan formentlig se frem mod pointstraf i næste sæson

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Championship-danskerklub kan formentlig se frem mod pointstraf i næste sæson

Leicester står med håret i postkassen.
Leicester står med håret i postkassen.MIKE HEWITT/GETTY IMAGES EUROPE/Getty Images via AFP
Leicester City har tilsyneladende ikke overholdt Premier League's Profit and Sustainability Rules, da de senest var i den bedste engelske række, og det kan koste dem i den kommende sæson.

Leicester har gang i en flot sæson lige nu, hvor de ligger i toppen af Championship og er en af bejlerne til at rykke op i Premier League. Klubben med Mads Hermansen og Jannik Vestergaard på holdet har været et af de bedste performende hold i den næstbedste engelske række, og hvis de kan holde dampen oppe, så kan det meget vel hedde Premier League i næste sæson. 

Klubben rykkede ud af den bedste engelske række i sidste sæson efter en lang periode i det fineste selskab, hvor det blandt andet blev til en PL-titel i 2016. Leicester havde ellers etableret sig som et solidt hold i Premier League, men sidste år gik den ikke længere, og klubben lå i bunden af tabellen i store dele af sæsonen. 

Det betyder, at klubben ikke levede op til egne forventninger, og Leicester havde i den grad ikke budgetteret med en nedrykning. Samtidig forsøgte de at overleve i den bedste række ved at bruge penge på transfermarkede og ifølge engelske Sky Sports, så har Leicester brudt Premier Leagues regler for overskud og bæredygtighed, hvilket hører under Financial Fair Play.

Mediet beretter om, at Leicester i slutningen af måneden vil præsentere, at de har overskredet den maksimale grænse for tab, som ligger på 105 millioner pund (cirka 916 millioner kroner).

Topstilling i Championship
Topstilling i ChampionshipFlashscore

Everton og Nottingham Forest har allerede fået sanktioner i denne sæson for lignende overtrædelser, hvor Forest nu er blevet fratrukket fire point, mens Everton kan blive fratrukket endnu flere point.

Men selvom det er inden for reglerne, at et regelbrud i Premier League fører til, at en klub bliver straffet (også i Championship), vil Leicester ikke blive fratrukket point i denne sæson.

De nye regler, der indebærer, at behandling af denne slags sager skal gå hurtigere, blev indført, efter at Leicester var rykket ned, og gælder derfor ikke for dem.

Derudover kan sagen trække ud til efter sommeren, grundet appeller og yderligere undersøgelser. Derfor kan Leicester ende med at starte med minuspoint i næste sæson uanset, om de spiller i Premier League eller Championship.