David Beckham siger, at Lionel Messi i Inter Miami er "vores gave til Amerika"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

David Beckham siger, at Lionel Messi i Inter Miami er "vores gave til Amerika"

Lionel Messi blev præsenteret som Inter Miami-spiller i juli
Lionel Messi blev præsenteret som Inter Miami-spiller i juliAFP
David Beckham har fortalt AFP i et interview, at hans Inter Miami-franchise skrev kontrakt med Lionel Messi som "vores gave til Amerika og MLS."

Den tidligere Manchester United- og Real Madrid-midtbanespiller Beckham, som talte under sit første besøg nogensinde i Indien og i sin rolle som UNICEF Goodwill-ambassadør, indrømmede, at han stadig må knibe sig selv i armen, når han ser den argentinske VM-vinder på holdkortet i Florida.

"Det er stadig svært at tro, når nogen vender sig om mod mig og siger, at Inter Miami har Lionel Messi på deres hold," sagde han.

"Det er en meget stolt ting for mig som ejer at have sådan en spiller, den bedste spiller i verden, på vores hold. Vi har altid vidst, at det var vores gave til Amerika og MLS at bringe Leo til Amerika, ikke bare til Miami."

Lionel Messi blev tildelt Ballon d'Or ved siden af David Beckham.
Lionel Messi blev tildelt Ballon d'Or ved siden af David Beckham.AFP

"For sådan en som ham ændrer spillet. Du ved, sådan en person inspirerer en ny generation af fodboldspillere.

"Og det er derfor, vi ville have Leo med på holdet. Selvfølgelig vil vi gerne vinde mesterskaber. Selvfølgelig vil vi være det bedste hold i ligaen.

"Men en af grundene til, at vi købte ham, var også for at inspirere den næste generation af fodboldspillere i USA til at ønske at blive fodboldspillere. Så at hente ham gør det, og det er en vigtig ting for os.""

Den tidligere Barcelona- og Paris Saint-Germain-stjerne Messi chokerede fodboldverdenen, da han afviste astronomiske tilbud fra Saudi-Arabien og andre steder for at slutte sig til Inter Miami i juli, syv måneder efter at han havde ført Argentina til VM-guld i Qatar.

Han fortsatte med at lyse op i Major League Soccer med nogle fantastiske præstationer, men var ikke i stand til at føre Inter Miami til slutspillet i denne sæson.

"Ansigterne lyser op"

Beckham, som har vendt en succesfuld spillerkarriere, der inkluderede at være kaptajn for England og vinde Champions League med Manchester United, til en højt profileret rolle som rettighedsforkæmper og stilikon, er medejer af Inter Miami.

Beckham forklarede, at hans første kontakt med FN's børneorganisation begyndte, da han var teenager.

"Min første kontakt med UNICEF var, da jeg var 17 år gammel i Thailand, da jeg var der med Manchester United, og jeg besøgte et kvindecenter," sagde han.

"Men på mine rejser gennem årene har jeg naturligvis set, hvordan unge piger bliver ladt i stikken, de får ikke de samme rettigheder og de samme lige muligheder som drengene. Så vores fokus har virkelig været på piger i de sidste fem til 10 år, og det er det samme her."

David Beckham talte med Sachin Tendulkar forud for Indiens semifinale i VM i cricket.
David Beckham talte med Sachin Tendulkar forud for Indiens semifinale i VM i cricket.AFP

Beckham sagde, at han var overbevist om, at sport kunne spille en nøglerolle i børns liv, som det havde gjort i hans eget.

"Det gav mig grundlaget for at have lederskab, teamwork, disciplin, fokus. Og bare det at have selvtillid," sagde faren til fire.

"Jeg har set, når jeg har været i forskellige landsbyer rundt om i verden med UNICEF, at når jeg tager en fodbold med ind i en landsby, så lyser børnenes ansigter op. Når jeg spiller fodbold med dem, eller de bare sparker til en fodbold, glemmer de alt det andet, der foregår omkring dem, og som ikke er godt."